Nyheter

2022-07-24

Allt är bra här! Kattungarna växer och mår bra. Imorgon ska de få sin första vaccination. 

Jag "roar" mig med att duscha de vuxna katterna för tillfället. Passar på nu när det inte är supervarmt. 

2022-07-06

Vi har idag haft besök igen :) och det slutade med att både Orlando och Ola blev tingade! Nu kommer de två bröderna alltid ha varandra. I familjen finns även en äldre hona som de nog kommer försöka få igång till lite lek. Men jag tror att hon kommer tycka det är bra att bröderna har varandra så hon kan ligga på soffan och titta på dem istället :) 

2022-07-03

Idag har vi haft trevligt besök och Otis valde själv ut sin nya matte. Otis kommer få en kompis i sitt nya hem, som också kommer ifrån oss. Irma från Hopes senaste kull som hon hade för drygt ett år sedan. 

2022-06-23

Kattungarna växer och mår bra. Stamtavlorna damp ner i brevlådan igår. Deras veterinärtider är nu beställda och första vaccinationen  blir måndag 25 juli och slutbesiktning, vaccination och Id-märkningen blir tisdag den 16 augusti. Det är bäst att vara ute i god tid för det är svårt att få tider här sommartid. 

Blanca går här som om hon alltid bott hos oss. Vi har nu lärt känna henne ordentligt och jag känner att hon är lite bossig så hon tycker nog att hon är drottningen här hemma :) En go tjej med lite integritet som pratar mycket. När det börjar närma sig matdags på kvällen då hör man henne jama: kommer inte maten snart matte?!

2022-06-20

Nu finns det 4 ½ veckors bilder på Agnes bebisar. 

2022-06-17

Blanca har nu bott hos oss i fyra dagar och det har varit en lätt introducering med katterna. Lite fräs från Blancas sida men de andra katterna har backat fint och inväntar att hon ska bli så trygg så hon kan börja leka med dom. Första dagarna höll hon mest till på övervåningen men kom ner i trappen då och då för att kolla vad vi gjorde. För nyfiken är hon! Nu sista dagarna är hon även på nedervåningen och har även gått ut i rastgården. 

Det finns nu ett galleri på Blanca under Honor, och lite nyare bilder på Hope i hennes galleri. 

Som vanligt finns det alltid mer material på Instagram. 

2022-06-13

Kattungarna fick igår flytta ut i en hage på golvet. De börjar bli lite större nu och blir då mer intresserade av vad som händer utanför bolådan så när den ena av dem hängde över kanten och var på gång att rymma så plockades hagen fram. Mamma Agnes blev väldigt nöjd med att få lite större yta att sträcka ut sig på. 

Man kan gå in på mitt instagramkonto Lenaschinchillor för att se ett videoklipp där pojkarna går omkring lite smått i hagen. Det kommer bli mer bilder vartefter och filmklipp. 

Vi välkomnar S*Ma'Chillas Blanca tillbaka till vårt katteri!

Blanca såldes som kattunge och har fått en kull fina ungar, men som sagt hon är nu tillbaka hos oss igen och kommer förhoppningsvis få fina kattungar hos oss med :) 

2022-06-08

Allt går bra med bebisarna. De växer och mår så gott! 

2022-05-31

Agnes är en superduktig mamma och detta är hennes första kull. Hon ligger hos dem nästan hela tiden och när hon är iväg en sväng så skyndar hon snabbt tillbaka när de piper det minsta. Jag tilläggsmatade dem i början men det behövs inte längre då det finns gott om mjölk till dem. De är nu runda och fina och väldigt nöjda med tillvaron. Agnes är väldigt beskyddande och tittar noga när man lyfter upp dem och blir så glad när hon får dem tillbaka.

Det finns nu mer information och även en liten bild på varje kattunge under fliken Kattungar. 

Är du intresserad av någon av dem så tveka inte att skicka iväg ett mail till mig.

2022-05-24

Agnes och Xonnys bebisar kom för några dagar sedan. Mer info kommer senare. 

2022-04-21

Min supersnygga hona Agnes har tydligen äntligen låtit sig paras för igår vid vägningen så hade hon gått upp en hel del! Jag har tidigare testat henne med Max, som också är en nybörjare. De lyckades inte få till det trots massor av löp och försök. Sedan testade jag att låta henne bo med Qarat men nej honom gillade hon inte heller. Så nu när hon har bott med Xonny ett tag verkar det ha gjort susen :) Så nu hoppas jag att hon inte lurar mig och är skendräktig bara. Hoppas på smått i slutet av maj :)

Annars tar vi det lugnt här hemma nu när vi inga kattungar har. Jag trodde att jag skulle tycka det var skönt att inte ha kattungar ett tag men nu saknar jag att ha små kattungar att pyssla med. 

Jag rensade upp lite på hemsidan för någon vecka sedan p.g.a. att alla bilder på tidigare kattungar började ta så mycket plats. Det kommer nog ett nytt galleri vartefter. 

2022-04-02

Idag blev Noa hämtad av sin nya matte. Lycka till! 

Nu har jag inga fler kattungar hemma. En vän till mig har dock två fina chinchillahanar till salu som söker fina sällskapshem. De är leveransklara i början av maj. Det är min fina hane Xonny som är pappa till dom. Söker ni en hane nu så ska ni verkligen passa på! De finns en bit utanför Helsingborg och de har självklart stamtavla. 

Vill du veta mer så maila mig. 

2022-03-26

Nikita, Noel och Neo är nu också hämtade av sina nya familjer. Lycka till!

Noa får stanna kvar en vecka extra tills matte kan hämta honom. 

2022-03-25

Nero var den första att flytta. Han är nu på väg hem med sin nya familj. Lycka till Nero!

2022-03-24

Imorgon börjar kattungarna att flytta hemifrån. Jag kommer verkligen sakna den här underbara kullen.

2022-03-17

Nu är sista kattungen tingad! Neo kommer flytta till en familj i Västerås när det är dags. 

2022-03-04

Noel är nu också tingad! Bara Neo kvar som vi söker ett fint hem till.

2022-02-28

Vi har fortfarande inte hittat det perfekta hemmet för  Noel eller Neo. De är ljusa och rena i färgen, supermysiga och så fina! De har det klassiska utseendet som jag föredrar!  De kommer vara leveransklara om tre veckor. 

Jag får massor av frågor om jag ska ha nya kullar där det blir honor. Varför en hona? De är ju inte alls lika mysiga som en hane. Vill ni ta en kull? Såklart ni vill, så det blir ännu mer blandraser på blocket! Jag säljer inte honor till vem som helst. Bara när jag verkligen känner att jag kan lita på personen att den kastrerar. För fler blandraser vill vi INTE ha! 

Så inga fler mail där ni vill stå på kö för en hona tack!

2022-02-15

Har nu lagt in en 7-veckorsbild på N-kullen. 

Det finns två supermysiga och vackra hanar kvar i kullen som är till salu. Passa på nu för sedan tar det tid innan vi har kattungar igen!

2022-02-12

Nu har Begonias ungar flyttat och även Jasmines sista unge. Vi önskar dem alla ett stort lycka till!

Nikita är nu tingad och kommer flytta till Borås. 

2022-02-03

Lilla söta Nero är nu tingad och kommer flytta hem till Lotta, Fredrik, Cornelia och Felicia som bor i Saltsjö-Boo. 

2022-01-31

Nu har vi äntligen fotat N-kullen. De är nu 5 veckor och har massor av spring i benen så det var inte det lättaste att fota dem.

2022-01-22

Idag har Kim, Kiara, Lowe, Kit och Kiwi flyttat. Vi önskar dem alla ett stort lycka till i framtiden! Kenza blir hämtad vid ett senare tillfälle. 

2022-01-19

K- och L-kullen har idag fått sin andra vaccination, blivit ID-märkta och alla är besiktade utan anmärkning. Friska och fina! På lördag blir de hämtade av sina nya familjer. 

2022-01-14

Igår var Begonias tre söta bebisar hos veterinären för sin första vaccination. Jag hade bokat tid idag men de ringde och ändrade tiden pga att så många veterinärer är sjuka och kanske någon vabbar. Idag skulle det inte finnas någon veterinär på hela kliniken. Bara djursjukvårdare. Var ska det sluta? Det finns så mycket djur som behöver vård, men när man behöver den så får man ingen hjälp. Det behövs fler veterinärer, helt klart! Jag önskar bara att de kunde förstå att Nyköping är en supertrevlig liten stad att bo i och vilja flytta hit och jobba på vår underbara smådjursklinik Evidensia, som söker veterinärer hela tiden. De har hjärtat på rätt ställe. 

Nästa vecka ska K- och L-kullen flytta och vi har tid på onsdag för vaccination, besiktning och chipp. Den tiden är bokad sedan 5-6 veckor tillbaka. Vad händer om de inte kan ta emot oss på onsdag? Jag får en massa familjer som blir superledsna för att de inte kan hämta och jag får problem med att få en ny tid, för tider finns INTE! Så är det när man bor i en liten stad *suck* 

Jag har inte lagt ut min nya kull här på sidan ännu men det kommer. Blondie födde en hel hög med underbara ljusa chinchillor den 27 december, så de är nu 2,5 veckor gamla. Jag stödmatar dem och det tar tid när de är så många. De är lite mindre eftersom de är så många, men det tar de snabbt igen när de börjar äta torrfoder. Så därför har jag varit lite slö med att lägga ut bilder och videoklipp på de andra större kattungarna. Men de mår bra och är ljuvliga allihop! Dygnet har bara 24 timmar och jag gör så mycket jag hinner och orkar. 

2022-01-07

Nu är sista kattungen Minou tingad! 

2022-01-02

God fortsättning...

Kim är nu tingad!

Nyheter för år 2021

2021-12-29

Ljuvliga Kit är nu också tingad och ska flytta till Åkersberga till Maria & John och barnen Gaston, Rufus och Maisie. 

2021-12-26

Nu är Kiwi tingad! Han ska flytta till Jönköping och få två exotic-kompisar!  

2021-12-22

Vi önskar alla gamla och nya besökare 

En riktigt God Jul

2021-12-18

Nu finns det några bilder även på Begonias ungar. M-kullen. 

Minette är nu tingad! Hon ska flytta till Boden! 

2021-12-17

Jag fotade K- och L-kullen lite snabbt idag så nu finns det en 7-veckors bild på dem. Som vanligt så läggs det alltid ut mer bilder på instagram :) 

Begonias tre fina ungar är det tänkt att vi ska fota nu i helgen. 

2021-12-13

Lowe och Kiara är nu tingade!

2021-12-05

Nu finns det 5 veckors bilder på kattungarna. 

Kenza är nu tingad!

2021-12-03

Allt är bra med kattungarna. De växer för fullt och är lika fina som vanligt :) Mamma Jasmine och hennes ungar fick sig en dusch igår och idag är det Tamara och hennes ungars tur. 

Xonny har en fin dam (en såld Ma'Chillas hona) på besök så han känner sig ganska manlig och stolt just nu. Jag har tjuvkikat på dem hela veckan. Kan säga att det blev massor av parningar! Hon har långt att åka hem så hon blir kvar till mitten av nästa vecka när matte kan hämta hem henne. 

2021-11-26

Kattungarna i kull K och L är nu 4 veckor gamla så det var dags att fota dem. Jag tyckte det var lite tidigt att bada dem, så tyvärr är de ganska feta i pälsen. Men jag tror ni tycker de är söta ändå :) 

2021-11-17

Vi har idag haft födsel! Begonia födde sina bebisar imorse, snabbt och lätt. De mår bra och har gått upp förvånande mycket i vikt över dagen. Mer info kommer senare i veckan. 

Jasmines och Tamaras ungar ska imorgon få komma ut i hage så de får börja röra på sig mer. Utvecklingen går snabbt nu! De är alla underbara, knubbiga och fina. 

2021-11-12

Allt går fint med kattungarna. De är knubbiga och fina av allt diande :) Ögonen är öppna sedan många dagar tillbaka och de börjar bli kontaktsökande. Ljuvligt vackra ungar, precis som vanligt. 

2021-11-03

Vi har idag tagit en huvudbild på kattungarna och de har fått sina namn. 

Eftersom Tamara bara fick en unge och Jasmine fick fem, så flyttade jag en av ungarna i förrgår så att Tamaras fina kille ska slippa växa upp utan syskon. Så Lowe och Kiwi ligger och samsas i mjölkbaren hos Tamara. Jasmine har ändå fullt upp och märkte inte att en av hennes försvann. Alla kattungarna äter själva och går upp massor i vikt per dygn. Så det finns gott om mjölk! Det är så skönt när man slipper stödmata. 

2021-10-31

Nu finns det mer information angående kattungarna.

2021-10-30

Idag var det Tamaras tur att föda och det blev en fin bebis. Det var tyvärr inte fler än så i den lilla magen den här gången. 

2021-10-29

Igår fick Jasmine sina bebisar. Mamma och barn mår bra! Mer info kommer. Nu väntar vi in nästa födsel...

2021-10-09

Så kom då dagen D då kattungarna skulle flytta. Vi önskar Jamie, Jimmie, Jonna och Jalmar stort lycka till med sina nya familjer på olika ställen i Sverige. 

2021-10-07

J-kullen har idag varit hos veterinären och fått sin andra vaccination, blivit ID-märkta och besiktade utan anmärkning. Friska och fina kattungar! På lördag blir de alla hämtade av sina nya familjer. 

2021-10-04

Nu är Jonna tingad! Hon har turen att få flytta med sin bror Jalmar och därmed slippa förlora sin bästis. Så bra!

2021-09-25

Jag har ännu inte hittat Jonnas framtida hem. Söt liten tjej som gillar att ligga i famnen!

Bröderna Bus - alltså mina fina killar Dierzel och Darzy, söker fortfarande sitt perfekta framtida hem. De är det perfekta kattsällskapet man behöver ha i sitt hem. Darzy går alldeles intill våra fötter när han är kelsjuk och Diezel han lämnar inte köket när man lagar mat. På kvällarna ligger de intill oss i soffan. Bättre sällskap finns inte. 

2021-09-11

Allt är bra här hemma. Kattungarna växer och mår bra. De är alla knubbiga och fina! I veckan som kommer ska de få sin första vaccination. 

Har sysselsatt mig en del med kattbad på sistone. Idag var det Qarats tur. 

Nu när hösten kommer/har kommit så har katterna börjat löpa. Blondie dejtade Max i veckan, men han verkar inte veta vad som är fram och bak på en tjej *hmm* Så det lär väl inte bli något. Han har  tidigare dejtat Agnes ett par gånger, men det verkar inte heller bli något. Jag tror vi får ge Max lite mer tid på sig så jag satsar nog på mina andra hanar nu i höst. 

Begonia drog igång ett löp idag och hon fick träffa Qarat. Oj vad de har parat idag!!! Qarat kan sina saker och vet hur man uppvaktar en dam så hon känner sig trygg. 

Jag börjar undra om Jasmine är dräktig, hon bor med Xonny. Hon är alltid rund om sin lilla mage :) men nu känns det nog som om det är mer än fett. Har dessvärre inte sett något löp så det blir klurigt att räkna ut när det är dags. Jaja, vi får se hur det blir. 

Det har varit full fart här hemma i alla fall :)

2021-08-29

Det finns en 7 veckors bild på ungarna nu. På instagram finns det däremot mer att titta på. 

Jalmar är nu tingad!

2021-08-15

Snyggingen Jamie är nu också tingad!

2021-08-14

Ljuvliga Jimmie är nu tingad!

2021-08-06

Yaznas ljuvliga ungar har nu blivit fyra veckor och idag har vi fotat dem. Bilder finns i deras galleri. 

2021-08-04

Tiden går snabbt och vips så börjar ungarna bli stora. De är snart fyra veckor (om två dagar) så till helgen har vi planerat att fota dem. De har börjat använda sandlådan och torrfodret knapras det på lite smått. De jamar och kommer gåendes i hagen så fort de ser mig.  

2021-07-26

J-kullen växer och frodas och utvecklingen går snabbt nu. De börjar gå i hagen lite smått och jamar när de ser mig komma in till dem. De är så söta!  Mamma Yazna varvar med att ta hand om dem och ligga i fönstret och kika ut. 

2021-07-19

Nu är alla kattungarna i I-kullen hämtade. Vi önskar dem alla fyra ett stort lycka till med sina nya familjer! 

Nu har vi bara Yaznas bebisar att pyssla med resten av sommaren. De kommer få mycket uppmärksamhet!  En av dem öppnade ögonen igår på 9e dygnet. De fick för några dagar sedan flytta till ett svalare rum eftersom Yazna började flytta ungarna helt plötsligt och verkade orolig. Jag vet att hon trivs bättre att få ligga och dia sina små i en hage på en matta där det är luftigare och mer yta så vi ordnade till det snabbt och genast blev Yazna lugn igen. Nu ligger hon hos dem hela tiden igen och har inte flyttat dem mer. Jag avskyr när en katthona börjar flytta ungar för då vet man att det är något som kattmamman inte är nöjd med och så vill vi inte ha det. Vi vill ha nöjda mammor och bebisar :) 

2021-07-16

Har lagt in en huvudbild på kattungarna i J-kullen som nu blivit 1 vecka gamla. 

I-kullen har idag varit hos veterinären för sin andra vaccination, ID-märkning och besiktning. Alla friska och fina med rena besiktningsintyg. 

2021-07-15

Dagarna går så snabbt och vips så har de små kattungarna blivit 6 dagar! Wow, var tog de dagarna vägen? De växer och mår prima. Mamma Yazna ligger hos dem för det mesta trots att det är väldigt varmt i rummet. Hon är lika duktig som alltid med sina bebisar. Jag har uppdaterat lite på kattungesidan om kullen och gjort ett varsitt galleri för bilder.  Jag tänkte att vi skulle ta en huvudbild imorgon då de blir 1 vecka!

Darzy och Diezel som Yazna också är mamma till,  har funnit sig tillrätta här snabbt och jag är så glad i dom båda två! De har båda Yaznas lugna och trygga temperament. Jag och min man sa häromdagen att det är synd att man har så många katter för dessa två hade mer än gärna fått bo kvar hos oss annars. Men vi ser till att njuta tillsammans med dom nu tills vi hittar deras perfekta framtida hem. 

I-kullen blir 12 veckor på måndag så flytten för dom börjar närma sig. Många familjer som går och längtar just nu...

2021-07-11

Vi har fått en kull ungar!

I fredagsnatt fick Yazna bebisar. Mamma och barn mår bra. Mer info kommer nästa vecka. 

Uppdaterat Omplacering! Vi har köpt tillbaka S*Ma'Chillas Diezel och S*Ma'Chillas Darzy. 

2021-07-04

Ida är nu också tingad! 

2021-06-17

Och så var det Irmas tur att bli tingad. 

2021-06-14

Ivan är nu tingad! 

2021-06-12

Nu har alla killarna i H-kullen blivit hämtade av sina nya familjer. Vi önskar Hamlet, Hassan och Hannes ett stort lycka till!

Lilja som vi sökte nytt hem till har också flyttat idag och hon kommer till samma familj som köpte Hamlet. Så de är nu på väg till Sundsvall. Ibland går det snabbt och smidigt. Stort lycka till min goa Lilja. Vi kommer sakna dig så mycket! 

2021-06-08

Hamlet, Hassan och Hannes har nu varit hos veterinären och fått sin andra vaccination, blivit ID-märkta med chipp och besiktade u.a. På lördag är det dags att flytta. 

2021-06-07

Uppdaterat Omplacering. Vi söker det perfekta framtida hemmet till vår underbara hona Lilja!

2021-05-30

Nu är även Gillis hämtad och på väg hem. Stort lycka till med Gillis! 

2021-05-29

Igår var Gimmy och Gillis hos veterinären för vaccination, chipp och besiktning. De var så duktiga och friska såklart! 

Gimmy hämtades nu på förmiddagen och han ska nu få lära känna S*Ma'Chillas Zac som ska bli hans nya kompis. Stort lycka till med Gimmy! 

2021-05-24

Vi försökte fota I-kullen idag men det var inte det lättaste. Eftersom jag fortfarande matar dem med några mål KMR om dagen så är de inte så fräscha i pälsen och jag tycker de är lite för små för att bada. Och under fotograferingen så kollade de hela tiden om det var matdags så det blev inga bra bilder alls. De ville bara upp till mig så de satt inte still en sekund. *suck* 

2021-05-22

I-kullen blir fyra veckor om ett par dagar så det är hög tid att fota dem. De är lika underbara som de ser ut. Jamar och vill komma upp i famnen så fort vi närmar oss hagen. De har börjat äta torrfoder lite smått, de ser hur mamma äter och härmar. De går på sandlådan redan och det är supertidigt. De brukar börja använda den vid 4 veckor eller strax innan men dessa har använt den sedan de bara var 3 veckor. Så duktiga! De diar den mesta tiden tycker jag. De ligger där på rad och mamma Hope lämnar endast hagen när hon måste gå på sandlådan eller äta av sin vuxenmat som står utanför hagen. Oftast äter hon av kattungarnas mat. Hope älskar när hon har små kattungar men när de kommer upp i 8 veckors åldern har hon fått nog oftast. Då vill hon helst slippa dom. Förutom de gånger hon bara har haft en unge. 

Gillis och Gimmy är underbara och ska flytta om bara en vecka. Vita små ullbollar som springer och busar. Mamma Begonia tror jag har börjat tröttna på att vara hos dem för hon längtar nog att få komma ut i rastgården och få lite luft i pälsen. Men hon får vänta en vecka till. Jag tror inte heller att de diar längre.  Begonia är en otroligt lekfull och busig katt som leker med sina ungar mycket. 

H-kullen växer och mår bra. Kommer alltid springandes fram och vill ha uppmärksamhet när jag kommer in i rummet. Lugna och trygga kattungar skulle jag vilja säga att det är även om de också busar runt en del. Jasmine är som alltid lugn och trygg och ligger mest och håller koll på dem. Hon är inte en katt som leker med ungarna själv utan hon är lite mer vuxen och bara övervakar. Men om jag tar fram en vippa så brukar även hon komma igång. Den kan hon oftast inte motstå. 

Mina andra vuxna katter har tagit semester tror jag. De står vid fönstret på morgonen och väntar på att jag ska öppna upp till rastgårdarna så de kan få komma ut och lägga sig i solen om den vill visa sig. 

Agnes har löpt många gånger under våren och har då fått gå med Max i hans rum, men det vill sig inte riktigt. Hon tjurar och vill inte bli parad. Har mest legat och tryckt i klösträdet i en koja för att slippa ifrån honom. Max sitter och uppvaktar utanför kojan den mesta tiden. Vi får se efter denna gång för jag såg ett försök åtminstone i kameran som jag smygtittar i då och då. Hon ska snart få slippa vara hos Max och komma in till oss igen och blir då den supergosiga tjej som hon egentligen är igen!

2021-05-11

I-kullen är nu drygt 2 veckor och är så gulliga så man inte kan låta bli dom. Tiden går så snabbt. Redan om en vecka är det dags att plocka fram hagen för redan nu klänger de på kanten till bolådan så fort de ser mig. 

2021-05-06

Nu är även Gimmy tingad. Han kommer få underbara S*Ma'Chillas Zac som kompis :) Känns såå bra! 

I-kullen växer och frodas. De öppnade alla ögonen för flera dagar sedan. 

2021-05-02

Vi fotade Hopes fyra ungar idag. De blir 1 vecka inatt. Det var svårt att få till en bild rakt framifrån då de hela tiden letar mat när man lyfter upp dem. De är vana vid att när matte kommer då vankas det mat. De mår alla bra och är knubbiga och fina. Hope sköter om dem perfekt som vanligt. 

2021-04-27

Gimmy och Gillis har idag fått sin första vaccination och då ingår en liten koll där de även lyssnar på hjärtat. Allt var bra och de skötte sig bra. Mamma Begonia var också med för sin vaccination.

Jag kan även berätta att igår natt fick Hope sina bebisar. Det blev en hel hög :) så jag går in och stödmatar lite nu tills vi ser att alla får i sig det de behöver. Mer info om dem kommer senare i veckan. 

2021-04-20

Hamlet är nu också tingad!

2021-04-18

Nu finns det bilder på H-kullen så gå gärna in o kika! 

Våra mysiga killar Hassan och Hannes är nu tingade.

2021-04-10

Nu är ljuvliga Gillis tingad!

2021-03-30

Begonias grabbar blir imorgon 4 veckor så vi passade på att fota dem idag när det var fint väder. Titta och njut!

2021-03-27

Nu har Jasmines bebisar blivit 1 vecka, så nu finns det en liten huvudbild på varje kattunge att kika på. De mår bra och äter av det Jasmines ger enbart. Knubbiga och fina alla tre. De har nu även fått sina namn. 

Begonias bebisar är nu drygt 3 veckor och fick idag flytta till kattrummet till en liten hage så de kan börja röra på sig lite mer. Vi har planerat in att de snart ska fotas. 

2021-03-21

Igårkväll kom Jasmines bebisar! Mer information kommer. 

Hope och Xonny väntar bebisar. 

2021-03-20

Vår underbara Falcon har nu blivit hämtad och vi önskar ett stort lycka till!

2021-03-15

Idag har Falcon fått sin andra vaccination, blivit chippad och besiktad u.a. Jag anar att han kommer bli en stor kille då han redan nu väger 1350 gram och är 11,5 veckor gammal. I helgen är det dags att flytta till sitt nya hem. 

2021-03-11

Nu finns det information om G-kullen. Tyvärr så förlorade vi en stor del av kullen då de inte ville äta och Begonia var orolig över att de skrek mycket så jag har tillbringat mycket tid med dem. Trots matning varannan timme dygnet runt så förlorade vi tre ungar på tredje och fjärde dygnet. De två som är kvar är pigga och äter bra. De går upp ca 15 gram per dygn utan att jag behöver mata dem längre. De klarar sig helt och hållet på att enbart dia. Så skönt! Det var verkligen känslan "upp som en sol, ner som en pannkaka" när vi märkte att det började gå dåligt. En sådan stor fin kull och att de sedan tynar bort en efter en. Det har varit sorgliga dagar här. Begonia mår bra och är väldigt lugn nu när hon bara har två bebisar som är tysta och nöjda. 

2021-03-05

Igår var det dags för Begonias kull att födas. Det blev en lång dag både för Begonia och mig. Den första tog en väldig tid på sig att komma ut men med min erfarenhet lyckades jag hjälpa henne och sedan kom det i rask takt ut två syskon. Sedan var det ett långt uppehåll igen av småkrystningar och inget hände. Min oro blev större och större! Ska man åka till veterinären och riskera kejsarsnitt eller vänta hemma och hoppas på det bästa. Tiden gick och vi beslöt oss för att vänta ut henne. Begonia var lugn men trött. Helt plötsligt så började något hända igen och jag såg att en till var på väg. Med min hjälp lyckades vi till slut få ut den och såg genast att den var mycket större än de tidigare. Så det var förklaringen till att det tagit tid. Men så skönt att den kom ut. Den femte ungen kom ut utan minsta ansträngning och vi såg genast att den var helt lealös och pytteliten. Det var ingen idé att försöka hjälpa den. Sen kom den sjätte ut med lite hjälp. Vilken lättnad det var när allt var över. Då var klockan nio på kvällen. Då var Begonia helt slut och ungarna hittade varsin tutte och det blev lugnt ett tag. Det var så skönt att få släcka lampan vid tolv och äntligen få sova! Jag har varit uppe många gånger under natten och lagt till ungarna och Begonia har varit lite orolig. Hon vill helst att jag sitter intill bolådan hos henne hela tiden men hon måste lära sig att ta hand om dem själv. Jag kan kolla på henne i mobilen genom en kamera som sitter på väggen i sovrummet riktad mot bolådan så det underlättar. Begonia har varit så duktig och var så lugn hela tiden som lät oss hjälpa till så fint. 

Det ser ut som om det är fem hanar. Även den döda var en hane. Hur konstigt är inte det?! Jag ska kontrollera dem lite nogare idag så får vi se om jag såg galet igår i min trötthet. Alla har gått upp i vikt och ser ut att må bra och Begonia är pigg idag och har ätit och gått på sandlådan som vanligt. Så allt rullar på och jag hoppas att det ska fortsätta så. 

2021-02-23

Falcon växer snabbt och är nu nästan över 1 kg-sträcket och är nu 8,5 veckor gammal. Det verkar som om min ljuvliga Xonny ger stora ungar och jag är superglad över det. Jag kunde inte bli mer nöjd med Falcon än vad jag är. Han är en sådan glad och framåt kattunge så man bara ler när man ser på honom. Han springer, skuttar, hoppar och är överrallt på en gång känns det som ibland när han verkligen är igång :) Denna kille får så många pussar varje dag att man tappar räkningen. Det är så kul med honom att han verkligen vill ha pussar. Han lyfter upp sitt huvud så fort jag tar upp honom i famnen och vill pussas. Än så länge har vi mamma Lilja och Falcon i vårt sovrum och det är mycket bus i sängen tills vi släcker lampan. Då lugnar han snabbt ner sig och går och lägger sig vid våra fötter med sin mamma. Vi har lugn o ro på nätterna, precis som det ska vara. Men så fort jag vaknar på morgonen då kommer han genast och vill upp i famnen för att få några pussar. 

Den här kattungen är så speciell

 

Begonia som är dräktig växer och växer.  Hon vaggar fram sakta när hon går och ligger mest på golvet helt utslagen. Hoppas verkligen att det kommer gå bra nästa vecka när det är dags för födsel. 

Sedan har vi Jasmine som också är dräktig. Supertjock! Och det är många veckor kvar. Oj oj oj...

2021-02-19

Falcon fick sin första vaccination idag. Veterinären tyckte han var en energisk kille med massor av energi :) 

2021-02-13

De tre sista kattungarna har nu blivit hämtade idag! 

Vi önskar Eddie, Dezzie och Emilio ett stort lycka till!

2021-02-12

Idag var det dags för fyra kattungar att flytta. 

Vi önskar Diezel, Darzy, Elvin och Engla ett stort lycka till med sina nya familjer! 

2021-02-10

Jasmine visar dräktighetstecken men jag har varken hört eller sett till något löp eller parningar. Har skrivit om det under Planer. 

2021-02-08

D och E-kullen har nu hunnit bli 12 veckor och det är snart dags att flytta hemifrån. Imorgon ska de till veterinären för sin andra vaccination, bli chippade och besiktade och till helgen kommer de alla sju att flytta. 

Falcon slapp ur sin hage i fredags och OJ vad han har börjat springa runt och busa. Mamma Lilja som fortfarande är väldigt lekfull håller honom igång med jagalekar och annat bus. Falcon äter nu exakt samma mat som Lilja och vällingen är som bortblåst och bortglömd. Han var lite ledsen en eller två dagar när jag serverade blötmat istället för välling men eftersom han var hungrig så åt han det som fanns. Även torrfodret knapras det av. Han är en sådan duktig kille! 

2021-02-03

Falcon är nu tingad! 

Begonia är dräktig här med Xonny och har nu gått halvägs ungefär. Hon börjar få mage redan och har gått upp massor i vikt så här finns det chans att det kan bli många. Vi får hoppas det går bra eftersom det är Begonias allra första kull. 

2021-01-31

Idag har jag fotat lite på vår underbara kille Falcon som är en bedårande kille som verkligen har krypit in i mitt hjärta. Bilderna finns i Falcons galleri under kattungar. 

Falcon har sin hage han bor i ännu, går på sin lilla sandlåda och är en sådan duktig kille. Har nu även lärt sig äta blötmaten själv och inte ur min hand. Han hade vant sig vid att maten kom från min hand eftersom jag har stödmatat honom med KMR ersättning ett par gånger per dag på sistone. När han var mindre matades han var tredje timme. Nu när han äter blötmaten med god aptit kan jag sluta med ersättningen. Det är bra! Man får ett extra starkt band till en kattunge som är ensam i en kull och som man har matat från start så jag brukar ha svårt att klippa det bandet genom att sluta mata men nu är det avvänjning som gäller. Han är ingen liten bebis längre :) Men han är en riktig pussgurka som älskar att mysa. Då spinner han högt!

2021-01-30

Nu har Cherie blivit hämtad av sin nya gulliga matte :) Vi önskar dem båda ett stort lycka till! 

2021-01-29

Har totalt glömt att uppdatera nyheterna :) 

Cherie var iväg till veterinären för vaccination, besiktning och chipp i tisdags och veterinären var väldigt nöjd. Frisk o fin kattunge och en alldeles perfekt och sund persertyp. Imorgon är det dags för Cherie att flytta hemifrån!

2021-01-19

Alla kattungarna fick komma ner i badbaljan på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag några bilder på dem som blev helt överexponerade. Jaja, det får duga. Jag gör inte om det. Det finns i alla fall en bild på varje kattunge i deras galleri. 

2021-01-18

Det är som vanligt fullt upp hemma och svårt att hinna med allt man vill göra. Liljas bebis, lilla söta Falcon, fick en hage idag och jag tog några snabba bilder på honom i hagen. Bilderna finns i hans galleri. 

De åtta andra kattungarna växer och mår bra. Det är full aktivitet i deras rum när man kliver in där och man hinner knappt se dem när de springer runt. Mycket spring i benen för tillfället. Mammorna, Tamara och Yazna börjar se lite magra ut tycker jag av allt diande. Men de lockar på ungarna med jämna intervall och de passar då på att få en stunds mys, värme och mat.Vore mammorna smarta skulle de börja vänja av ungarna men de kommer nog dia tiden ut tills ungarna flyttar som vanligt. 

Jag vet att alla vill ha bild på "sin" kattunge de tingat men jag har verkligen inte haft möjlighet att göra det. Ska försöka ta mig tid i veckan och knäppa lite bilder. 

Begonia och Xonny dejtade i slutet av december och vad jag kan se nu tre veckor senare så verkar det som om hon är dräktig.

2021-01-15

D- och E-kullen har idag varit hos veterinären för sin första vaccination. Alla skötte sig bra :) 

Nu har C D E - kullarna bott tillsammans i två dagar och det är först idag som Cherie typ har slutat morra åt de andra sju ungarna. Nu har hon insett hur roligt det är att ha kompisar att leka och busa med :) 

Liljas unge Falcon växer för fullt och är idag 3 veckor. Snart ska han få flytta till en hage men eftersom han är ensam och inte tar så mycket plats och både han o Lilja verkar nöjda med bolådan som är rätt så stor så väntar vi några dagar till. 

2021-01-09

Lilla underbara Engla är nu också tingad!

2021-01-08

Lilja sköter sin lilla bebis perfekt. Hon är väldigt beskyddande och rädd om honom. Jag var lite orolig för honom för en vecka sedan då han helt plötsligt inte ville dia alls och inte ville veta av sin mamma Lilja heller under ett dygn. Lilja var ledsen och fundersam och började lämna lådan mer och mer. Jag fick då gå in och helmata honom och höll ett öga på dem hela tiden. Han var hela tiden i gott hull men jag fick ändå för mig att det var något fel så jag kunde knappt sova. Ingen ska komma och säga att vi uppfödare inte gör allt för våra kattungar när det behövs. Vi övervakar våra små och låter annat bli eftersatt om tiden inte finns. Tillbaka till lilla Falcon som faktiskt inte är liten längre utan en riktig knubbis! Han diar och får även ersättning av mig 4 ggr per dag i samband med vägningen, för jag har svårt att släppa kontrollen över honom. Nu har han blivit två veckor gammal, öppnade ögonen för ett par dagar sedan och har blivit en väldigt charmig kille som spinner för fullt när jag tar upp honom. Vi hoppas det fortsätter så :) 

Cherie som är ensam i C-kullen, fick idag hälsa på D och E-kullen i deras rum i cirka tre timmar. Tanken var att de skulle leka med varandra men så mycket lek blev det inte. Nästa gång kanske... Mamma Blondie fick komma ut i huset under tiden och satte sig i respekt direkt och de andra katterna fick snällt finna sig i att Drottningen var tillbaka! Men efter några timmar sa hon till att nu räcker det. Hämta hit min unge och låt oss gå in i vårt rum igen. Jag lydde såklart :) 

2021-01-04

Cherie fick sin första vaccination idag och skötte sig galant. 

Det verkar som om Jasmine var skendräktig, så det är ändrat på Planer. Så nu inväntar vi nytt löp. 

2021-01-03

God fortsättning... 

Nyheter för år 2020

2020-12-31

Gott Nytt År
    

2020-12-30

Nu ligger det information om F-kullen som består av söta Falcon. Bild finns i hans galleri under kattungar. Falcon är rund åt alla håll nu och äter helt själv av det som Lilja ger honom. Han behövde ha lite stödmatning under ett dygn så han kom underfund med hur det är att ha en mage full med mjölk och känna sig mätt. Nu är han så nöjd igen och Lilja som ligger hos honom hela tiden är en väldigt duktig förstagångsmamma. 

2020-12-28

Lilja och bebis mår bra men viktuppgången har varit lite dålig så jag började stödmata honom igår. Nu går vikten upp och han börjar bli rund och fin. Vi hoppas det fortsätter så. 

Jasmine börjar visa tecken på dräktighet och har gått upp i vikt så i början på februari ska det komma nya bebisar. Det ser vi fram emot :)

2020-12-25

Lilja fick inatt en bebis.  Hon är väldigt stolt över sin fina son. 

2020-12-23

Vi önskar alla En Riktigt God Jul!

2020-12-20

Trevlig 4e advent!

2020-12-14

Emilio är nu också tingad!

Elvin är också tingad nu!

Jag är glad att det har varit ett sådant otroligt intresse för kattungarna, men samtidigt jätteledsen att alla de andra på kölistan inte fick chansen det här varvet. Det kommer fler kattungar i vinter om ni bara orkar vänta. 

2020-12-13

Trevlig 3e advent!

2020-12-08

Idag blev Diezel och Darzy tingade. De kommer få flytta till samma familj :)  

2020-12-07

Nu är E-kullen också fotad. 

Vi tog några kort på Cherie också som pockade på uppmärksamhet så de ligger också inne nu. 

Det är väldigt mörkt ute och solen vill aldrig visa sig så ha överseende med att bilderna inte är helt skarpa. 

Eddie är nu tingad!

2020-12-06

Trevlig 2a advent!

Yaznas unge Dezzie är nu tingad!

2020-12-05

Vi har fotat D-kullen idag. 

Vi planerar att fota E-kullen i början av nästa vecka. 

2020-12-02

Blondies kattunge Cherie är nu tingad!

2020-11-30

Vi har idag fotat Blondies unge Cherie som nu är 3,5 veckor gammal. Bilderna finns i Cheries galleri under kattungar. 

2020-11-29

Vi önskar alla en trevlig första advent!

2020-11-28

Tiden går så fort så man hinner inte med. Vips så är Cherie 3 veckor och det var dags att plocka fram hagen idag! Vi brukar även fota vid 3 veckor men det hanns inte med då vi har städat och plockat fram julstjärnor mm idag. Hinner dessvärre inte imorgon heller eftersom det blir mörkt så snabbt nu. Nya tag nästa vecka. Har dock lagt upp lite bilder och videoklipp på henne på instagram. 

Tamara och Yazna sköter sina bebisar perfekt tillsammans. De växer så det knakar och det börjar väl snart bli trångt i bolådan men då får de snabbt flytta till hage de med. Vi får se när det blir. 

2020-11-18

Det har varit fullt upp här hemma och jag hade helt glömt bort att vi skulle fota Yaznas ungar. De är redan 1 vecka gamla! Vi passade då på att fota Tamaras ungar också som blev 5 dagar idag! 

2020-11-15

Nu har jag uppdaterat kattungesidan med info och bilder på C- D- E-kullarna.

Sidan planer är också ändrad. 

Vill samtidigt passa på att välkomna vår nya fina hane Max, 6 månader gammal som kommit in i gänget här. Tack Åsa Stjärnström på S*Stjärndrömmens för att jag fick köpa honom av dig och din dotter Lisa Stjärnström på SE*Minabelles. 

2020-11-14

Igår eftermiddag fick Tamara sina efterlängtade bebisar! Yazna var med hela tiden under födseln och hjälpte sin kompis Tamara med att tvätta ungarna. Allt gick bra och det blev en hona och tre hanar. Alla var pigga och började äta omgående. De samsas i samma bolåda tillsammans med sina sju bebisar och ser ut att njuta av varandras sällskap. Natten var lugn och det hördes något pip ibland men mest ett smackande av alla ungar som diade. Alla har gått upp i vikt så det känns bra. 

Jag kommer uppdatera kattungesidan med all info angående de tre kullarna så fort jag får en stund över. 

Det ligger redan nu bilder på alla ungarna på instagram. 

2020-11-11

Inatt fick Yazna sina fina bebisar med hjälp av sin bästis Tamara som var med hela tiden och tvättade både Yazna och ungarna. Det blev en lång väntan på dessa ungar då Yazna visat tecken på att det var på G sedan i söndags. Så det har blivit många timmar för mig att sitta och vänta i sovrummet. Vid 2-tiden kom det en fin hona och ett par timmar senare kom det två fina hanar. Ungarna ligger fint mellan Yazna och Tamara i bolådan och har full uppmärksamhet av dem båda. 

Nu får vi se om det går lika bra för Tamara att föda sina bebisar i samma rum. Tanken är att Yazna och Tamara ska få ha sina bebisar tillsammans hela tiden eftersom de själva är väldig gosiga och mysiga med varandra och är helt trygga med varandra. Tamara är uträknad att föda på fredag men hittills har det inte stämt på de andra vad jag räknat ut så bebisarna kanske väntar tills helgen. 

2020-11-08

Igår eftermiddag var det dags för Blondie att börja föda. Hon födde lätt som vanligt och snabbt. Tyvärr så var det bara en STOR bebis i den magen. Jag hade gissat på viktökningen att det skulle vara fyra. Jag satt hela eftermiddagen och väntade på att hon skulle sätta igång och föda "resten" men inget hände och efter att hon varit uppe ur bolådan en sväng så passade jag på att känna igenom henne ordentligt, då började jag ana att det faktiskt inte fanns något mer därinne. Blondie var nöjd och lugn. Jag har ändå haft stenkoll på henne om det skulle komma en eftersläntrare...

Bebisen som är en pigg tjej, äter och mår bra. Det ser så tomt ut i bolådan med en ensam bebis. Vi får se sedan när de andra två har fött hur vi gör. Jag vill helst inte att hon ska behöva växa upp ensam utan syskon. 

2020-11-04

Jag vet att det är många på intresselistan som är spända på när ungarna kommer och det är vi med. Första kullen ska komma inom några dagar och sedan ska de andra två föda under nästa vecka. Så det kommer bli lite intensivt framöver här. Jag återkommer här så fort jag har något nytt att komma med :) 

2020-10-18

Vi har tre tjejer som är dräktiga men det är 3-4 veckor kvar tills de ska föda så det är bara Blondie som har fått lite mage ännu. Kölistan har fyllt på ordentligt här så när väl ungarna är här får de som fortfarande är intresserade höra av sig. 

Nu har det blivit så kallt ute så vissa dagar har inte katterna fått vara ute något alls i rastgården. Lika bra det för det blir svinkallt inomhus när fönstret står öppet. Den här tiden oktober till december är inte mina favoritmånader och jag känner mig alltid lite "låg" och trött då. Jag längtar redan till våren. 

2020-10-03

Så var det dags för Blaze och Blanca att flytta. Vi önskar dem båda stort lycka till med sina nya hem. 

2020-10-01

Sidan Planer är nu uppdaterad. 

2020-09-27

Det verkar som om ett flertal tjejer är dräktiga här. Återkommer lite längre fram med mer info om detta. 

Hopes bebisar börjar bli stora nu och ska båda flytta nästa helg. Så på tisdag är det dags för veterinärbesök med vaccination, chipp o besiktning för Blanca och Blaze. 

2020-09-04

Nu när det blivit svalare så har många honor börjat löpa. Sidan Planer är uppdaterad.  

2020-08-30

Här hemma händer det inte så mycket. Kattungarna växer och mår bra. Lade ut lite klipp på insta på dem idag för den som vill titta. 

Det är rätt så skönt att det blivit svalare ute nu men samtidigt ser jag inte fram emot hösten. Jag avskyr när det blir mörkt och kallt ute. Längtar redan till våren som är den allra bästa årstiden! Då njuter jag som mest. 

2020-08-19

Nu har vår underbara Björne (Xilas), blivit hämtad och är på väg till sitt nya hem. Även om det känns lite ledsamt nu så vet jag att han kommer trivas bra där när han väl lärt känna hela familjen. Björne kommer om ett tag få träffa sin kullsyster Xally som först ska kastreras så det inte kommer hända någon olycka :) Hoppas de kommer trivas ihop lika bra som de gjorde när de var små. Stort lycka till! 

2020-08-13

Underbara Blanca är nu också tingad. Hade gärna behållit henne själv men jag kan inte behålla alla fina katter som jag fastnar för. 

2020-08-12

Nu är Hopes ungar drygt 5 veckor gamla. Så mysiga och sociala! Blaze är nu tingad av Vilma! 

2020-08-02

Idag har mamma Hope fått en dusch och hennes ungar har fått sitt första bad och blivit fotade. Bilderna ligger nu ute. 

2020-07-21

Har fotat Björne idag. Bilderna ligger i Xilas galleri. 

2020-07-16

Igår var dagen då Xammy skulle flytta till Finland. Det har varit en mycket lång väntan för matte Minna som ändå väntat tålmodigt tycker jag. Vi lämnade av Xammy till Minna vid Vikingline båten och det var en mycket glad Minna som väntade där :) 

Nu är de hemma  i Finland och ska börja bekanta sig. Xammy hade varken ätit eller kissat på båten men jag hoppas han snart känner sig så pass trygg att han kan öppna upp och visa vilken underbar katt han är. Jag kommer sakna Xammy jättemycket för det var han som låg i mitt knä hela kvällarna. Lycka till Minna med värdens underbaraste kisse! (skriver jag med några tårar som rinner) Detta är nackdelen när vissa katter blir kvar längre av någon anledning :(

Nu är det inte det minsta synd om mig för jag har ju Xonny och Xilas kvar. Xonny ska ju bli kvar hos oss och förhoppningsvis bli pappa till lite kullar. Ljuvlig kille han med som också vill ligga i famnen på kvällarna men bara en pytteliten stund. Han har mer driv i kroppen och vill att det ska hända något hela tiden. Xilas, underbara ljuvliga Björne som han kallas, är lika underbar som han ser ut. Vi får se när jag hittar det perfekta nya hemmet till honom. Jag är kräsen när det är katter jag älskar. 

Nu fick jag ett mail med en bild där Xammy stod och käkade blötmat! Jippi! 

2020-07-12

Nu ligger B-kullen under kattungar med namn osv. 

2020-07-11

Hopes bebisar, B-kullen, växer och mår bra. Jag funderar lite på namn men så fort jag bestämt namnen så kommer de ut på hemsidan. Det är en hona och en hane. 

2020-07-07

Inatt kom Hopes bebisar. 

2020-07-01

Lade in lite nyare kort på Xilas "Björne", som jag funderar på att sälja eftersom jag nu bestämt vilken hane ur kullen som kommer stanna hos oss för vidare avel. 

2020-06-28

Nu har sista kattungen blivit hämtad och vi önskar Ajax ett stort lycka till! 

Nu ska Agnes vänja sig vid våra vuxna katter och att vara i hela huset så det kommer bli ett passande under ett par dagar nu. 

2020-06-27

Idag har tre kattungar blivit hämtade. Ace, Asta o Alex. Vi önskar dem alla ett stort lycka till. 

2020-06-23

A-kullen har idag varit hos veterinären för sin andra vaccination, blivit ID-märkta med chipp och alla gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning. Friska o fina allihop! I helgen kommer fyra av dem att flytta. 

2020-06-18

Här är allt bra! Vår dotter har kommit hem från Göteborg där hon studerar och kommer nu bo som vanligt hos oss över sommaren. Kattungarna är snart leveransklara och vi ska åka till veterinären på tisdag med dom och så blir det flytt lördag o söndag. 

Vi önskar alla en Trevlig Midsommar!

2020-06-10

Nu har jag lagt in Xonny under Hanar. 

2020-06-02

Nu har A-kullen fått sin första vaccination och blivit undersökta för första gången. Friska o fina allihop! 

2020-06-01

Vi hade tid för vaccination för A-kullen nu på förmiddagen. När vi står i hallen och klara att åka så ringer telefonen och då är en av veterinärerna sjuk och de har fått in ett akutfall precis. Så vi får ett nytt försök imorgon istället *suck*

2020-05-30

Vi har idag varit hos Lisa på SE*Minabelles katteri och hämtat vår nya tjej Begonia som redan visat sig vara helt underbar. Imorgon ska hon få börja träffa våra andra katter. Stort tack till Lisa!

2020-05-28

Det har gått bra för kattungarna som hämtades. Alla har hört av sig, skickat bilder och berättat om hur bra det går. Jag hoppas på att få fler uppdateringar vartefter. 

På måndag ska A-kullen vaccineras. 

2020-05-23

De två sista i kullen har också flyttat nu. Zaqira hämtades vid lunchtid och Zeb senare på eftermiddagen. Vi önskar dem båda ett Stort lycka till! 

2020-05-22

Nu var det Zorayas tur att bli hämtad! Vi önskar Annette o Christer lycka till med raringen :) 

2020-05-21

Idag har Zelina och Zac blivit hämtade av sina nya familjer! Vi önskar dem ett Stort lycka till! 

2020-05-19

Idag har Z-kullen varit iväg till veterinären och fått sin andra vaccination, blivit ID-märkta med chipp och veterinärbesiktade utan anmärkning allihop. Friska o fina och de skötte sig bra. Så nu blir det flytt i veckan. 

2020-05-16

Nu var det ett tag sedan sista uppdateringen. Det har inte hänt något nytt här. Kattungarna växer och mår bra. Z-kullen kommer flytta under nästa vecka. Först ska de till veterinären på tisdagen och sedan börjar de flytta på lite olika dagar. Det är bra för mammakatt Yazna så inte alla försvinner samma dag. Det blir skönt för Yazna när alla blivit hämtade så hon kan få komma ut i rastgården för att lufta sig och jaga lite flugor. 

A-kullen bor fortfarande kvar i vårt sovrum någon vecka till, sedan får de flytta till kattrummet istället. Efter det ska vi åka en sväng till Stockholm och hämta hem min nya fina chinchilla tjej Begonia. Det ser vi fram emot! 

2020-05-04

Nu ligger det 5 veckors bilder ute på A-kullen! 

2020-04-26

I förrgår, fredags, var vi iväg med Z-kullen för den första vaccinationen. De var lugna och fina i bilen och även hos veterinären. De säger alltid att mina kattungar är så lugna och FINA såklart! Det lyssnades på hjärta o lungor och det gjordes en lättare undersökning och allt var bra. Alla fem skötte sig perfekt och så åkte vi hem igen där mamma Yazna vilade ut en stund för sig själv i lugn o ro. Dessa fem är helt underbara i sättet. Lätta att sköta om, väldigt lugna o trygga kattungar. Yazna har ännu en gång lyckats med en kanonkull! Yazna själv är en otroligt lugn o trygg tjej som inte berörs av något så det går över till ungarna.

A-kullen växer och har nu blivit 4 veckor gamla. De går på sandlådan sedan många dagar tillbaka, äter torrfoder o dricker vatten. Diar såklart massor fortfarande för det är ändå mammas mjölk som är godast i den här åldern. När jag kommer in i sovrummet så börjar de genast jama och kommer på sina små ben gåendes mot mig och vill komma upp. Det är svårt att lyfta upp alla fem på en gång så de får stå och vänta på sin tur. De brukar trycka sig emot mig och är nu vana vid att få massor av pussar o gos! En gång om dagen vägs de och man passar då på att börja vänja dem vid pälsvård då. Det är inte så mycket att kamma ännu men ett par drag med kammen eller kardan blir det. Mamma Jasmine är en jättebra men väldigt cool mamma, hon vet exakt på ett skrik/jam om det är något viktigt ungen vill. Är det oviktigt så litar hon på att jag tar hand om det istället. Jasmine gillar mig som barnvakt :) Helst skulle nog Jasmine vilja komma ut i rastgården en sväng o lufta sig men det tillåter jag aldrig när de har ungar. Hon får snällt hålla sig med sina småttingar. 

Nu när det är varmare ute så vill man vara ute en del också i trädgården, så det är lite svårt att hinna med allt man vill göra. Det är inte så ofta som man har 10 kattungar att hålla reda på och allt tar sin tid. Jag har även tre stycken 5 månaders hanar som springer omkring och hittar på bus om dagarna. En av dem ska flytta till Finland så fort gränsen öppnas igen, de andra två håller på att utvärderas för att jag ska kunna bestämma mig vilken av dem som ska få stanna. Vi älskar dem båda så jag förstår inte hur jag ska kunna välja. De är alla urmysiga så det är helt klart en utseendefråga. 

De dagar som det är varmt kan alla gå ut i rastgården för då står fönstret öppet hela dagen. De går då ut o in precis som de vill.

Annars håller jag mig hemma i princip jämt. Handla lite mat måste man göra ett par gånger i månaden men annars är jag bara hemma. Än så länge håller man sig frisk och jag hoppas det ska fortsätta så. 

2020-04-20

Ajax är nu också tingad och kommer flytta till Jesper o Katja i Arboga. 

2020-04-18

Nu finns det 3 veckors bilder på A-kullen. Ursäkta för att vissa bilder ser mer gula ut men solen skiftade när vi fotade så det slår lite från kort till kort. Vi är glada amatörer så det blir inte alltid perfekt :) 

Alex är nu också tingad och kommer flytta till Växjö, där han får två kattkompisar. Han kommer få det så bra där!

Asta är också tingad nu och kommer få flytta till Huddinge!

2020-04-17

Ace är nu tingad av Pia S. Han kommer få en kattkompis i sitt nya hem men även två hundar som han ska vänja sig vid. Mycket uppmärksamhet kommer han få och det känns jättebra! 

2020-04-16

Jag kommer inte ta emot några besök här pga. corona-viruset när A-kullen ska tingas. Intressenter får bestämma sig utifrån bilder och filmklipp som läggs ut på insta. Nu i helgen ska det fotas och sedan kommer jag låta de intressenter som vill tinga direkt göra det. Det blir lite grann först till kvarn denna gång tyvärr men det har varit så oerhört många intressenter nu i vår. Jag kommer naturligtvis gå efter kölistan i första hand. 

2020-04-11

Glad Påsk!

2020-04-05

Sista kattungen ur Z-kullen är nu tingad. När Zaqira är leveransklar kommer hon att flytta till Denny & Inger i Göteborg  och hon kommer verkligen få ett liv bättre än en prinsessa. Känns så otroligt bra att hon hamnar hos så bra människor! 

Så underbart att alla kommer till bra hem! 

2020-04-04

Vi har haft trevligt besök här idag av Adam o Fanny så nu är vår mysiga kille Zaq tingad. 

Zelina blev också tingad idag. Hon kommer flytta till Therese B. med familj i Ronneby. 

2020-04-02

Jasmines bebisar är nu fem dagar gamla så idag var det dags att ta en liten huvudbild. De har även fått sina namn nu. Detta är Jasmines andra kull och hon är en väldigt duktig och lugn mamma. Ungarna äter nu helt och hållet från Jasmine och behöver inget tillägg. De är knubbiga och fina allihop och går nu upp ordentligt i vikt varje dygn. Några har nästan öppnat ögonen lite grann. Små, små glipor kan man se om man tittar noga. Jag har inte färgsatt dem ännu men de är alla chinchillor men jag måste studera dem nogare om tippingen är blå eller svart först. 

Yaznas ungar blev 6 veckor igår och de är så charmiga allihop. Klättrar upp i famnen på mig så fort jag sätter mig i hagen. Besök väntas på lördag.

2020-03-29

Igår förmiddag fick Jasmine sina bebisar. Det blev fem gulliga bebisar på en dryg timme. Så snabbt är man inte van vid att en födsel går men det var bara att skynda på och torka bebisar för fullt för Jasmine hade inte tid att ta hand om dem när de kom ut så fort. Nu har jag verkligen mycket att göra, Yaznas fem ungar och Jasmines fem. Folk gnäller om att de har tråkigt hemma i karantänen - det har inte jag :)

Yaznas fem ungar har haft två besök för en vecka sedan och fler lär det bli...

Jag hoppas verkligen att de som vill komma på besök är friska och inte är i riskzonen att vara smittade av corona. Vistas du med folk dagligen och inte håller dig hemma som vi bör göra så är du i riskzonen. Vid minsta misstanke så var ärlig och ställ in besöket. Då får vi i så fall lösa det med att tingning får ske efter telefonsamtal istället. Ungdomar tar så lätt på det här och verkar inte bry sig. Men vi som är lite äldre måste vara lite försiktiga av oss. Ni som kommer på besök bör vara helt säkra på att ni kommer för att ni verkligen vill köpa en kattunge av mig och kommer genomföra tingningen. Detta för att minska besöken. De som bara vill åka runt för att gosa med kattungar får göra det hos någon annan. 

2020-03-23

Idag kom våra vänner Annette o Christer från Västerås som under åren har köpt fyra katter av mig. De hade svårt att bestämma sig för vilken av honorna de skulle tinga men till slut valde de söta Zoraya. De har alltid haft hanar men nu ville de öppna upp sitt hem för en liten tjej. Tack för ett trevligt besök med mycket prat! 

2020-03-22

Vi har haft besök här idag av en familj från Stockholm och de tingade underbara Zeb! 

2020-03-20

Småttingarna vill önska alla besökare en Trevlig Helg!

2020-03-19

Tiden går så otroligt snabbt! Yaznas ljuvliga bebisar är nu hela 4 veckor gamla och fick idag flytta ut från sovrummet till "kattrummet" i en liten större hage. De använder sandlådan sedan ett par dagar tillbaka, har börjat äta torrfoder och dricka vatten och är väldigt duktiga och försigkomna. Vi tog lite nya foton på dem idag så gå gärna in och kika :) 

2020-03-13

Igår blev Yaznas ungar 3 veckor och de fick då flytta ut på golvet i en hage så de nu kan börja röra på sig mer. Idag har vi fotat dem så gå gärna in o titta. 

2020-03-08

Igår åkte vi iväg till Stockholm, närmare bestämt Tyresö där vi tingade en liten skönhet vid namn Begonia. En mycket ljus chinchilla tjej som kan bli en tillgång i chinchillaaveln. Stort tack till min vän Lisa som jag har ett nära samarbete med, för att jag får köpa den här gräddbakelsen! 

2020-03-05

Yaznas fem ungar växer och mår bra och ögonen hade alla öppnat vid 10 dagars ålder. Det här är tysta och nöjda bebisar som tycker livet är lugnt och skönt. De blev igår 2 veckor och om mindre än en vecka ska de få flytta ut i en liten hage. Det blir kul!

2020-02-29

Idag var det Yulle och Yessies tur att flytta och de kommer till samma hem till deras lycka. Vi önskar dem ett stort lycka till!

Och så till lite sämre nyheter. Vår fina avelshane Qing fick igår somna in. Han hade magrat av väldigt sista halvåret och börjat dricka mycket vatten och kissade massor. Sista dagarna började han bli lite svajig när han gick och ena baktassen släpade ibland lite grann. Så den dagen som jag hade fasat för var onekligen här. Min fina kille Qing som var den snällaste och goaste katten man kunde tänka sig.  Vi fick ha honom i 12 fina år med oss. Vi saknar honom sååå mycket!!! 

R.I.P

S*Ma'Chillas Qing

2008-01-31  -  2020-02-28

2020-02-27

Söta, underbara Xally blev hämtad idag. Stort lycka till!

2020-02-24

Nu finns det information och en liten bild på Yaznas ungar som idag är 5 dagar gamla. 

2020-02-23

Xammy är nu tingad. Han ska flytta till Finland! 

2020-02-22

Det finns ett nytt foto på de två kattungar som är till salu. 

2020-02-21

Vi har idag varit iväg med Blondies fem ungar till veterinären för andra vaccinationen, id-märkningen och besiktningen. Alla var friska och fina med u.a (utan anmärkning) på allt. Veterinären tyckte att de var väldigt sunda och fina och mycket trevliga, vilket hon även skrev på besiktningen :) 

Vi har då två fina, trevliga, riktigt ljusa chinchilla hanar kvar till salu som kan flytta när som helst! 

I förrgår fick vi en kull ungar mellan Yazna och Qarat! Yazna var lika duktig och snabb som vanligt när hon födde. Jag blev dock väldigt förvånad när hon i snabb takt födde FEM ungar! Hon brukar oftast få tre stycken men förra gången för ca 15 månaders sedan fick hon fyra. Ja där ser man. De mår bra och jag hoppas att det ska fortsätta så. Superduktig mamma! 

Xandro blev hämtad av sin nya matte o husse framåt kvällen. Vi önskar dem lycka till med honom!

2020-02-16

Nu är det bestämt att Yulle ska få komma till samma hem som sin syster Yessie! Så underbart!

2020-02-14

Kattungarna vi har är underbara allihop! De flockas runt mig när jag kommer och vill att jag ska lyfta upp dem. Vissa har så bråttom att de hoppar upp själva så då får man vara snabb och ta emot. De spinner högt när man lyfter upp dem på skötbordet för den dagliga kamningen. Det är den bästa tiden när matte kommer för att göra dem fina. När jag har börjat att sköta om en av dem så har jag snart alla på bordet för de orkar inte vänta på sin tur. De hoppar via klösträdet själva dit. Bra hull har de allihopa och är stora och kraftiga. 

Nästa vecka blir det veterinärbesök igen för Blondies fem ungar och de ska då få sin andra vaccination, bli ID-märkta med chipp och besiktas. Så från helgen är de leveransklara. Vi har fortfarande ett par kattungar till salu som jag ännu inte hittat ett bra hem till. Många förfrågningar har det varit men jag vill att varje individ ska hamna i bra och livslånga trevliga hem. Är du intresserad av en riktigt ljus chinchilla så tveka inte att skicka iväg ett mail med en lång och bra beskrivning om dig själv och din ev. familj. Vad du har för kattvana, andra djur hemma nu, boende, ålder osv. Anonyma mail är jag inte intresserad av. Fullständigt namn och telefon ska finnas i mailet och som sagt, en lång beskrivning! 

2020-01-31

Igår fick kattungarna åka en biltur till veterinären för sin första lilla besiktning och vaccination. Friska o fina kattungar allihop! 

2020-01-19

Det finns nya bilder på Y-kullen!

2020-01-13

Jag har nu lagt ut några 7 veckorsbilder på X-kullen. 

2020-01-12

Vår allra första katt i katteriet var S*Snow Maiden's Apollonia, som vi kallade för Lizzie. Hon var vår urmoder som de flesta katter vi har kommer ifrån. Lizzie fick fyra fina kullar och sedan hittade vi ett underbart nytt hem till henne. Ett hem där hon har styrt hela familjen med tiggeri vid bordet, viljan att få sova i sängen som hon inte fick i början. Hon styrde familjens hundar med järntass! Stora hundar, Dobermans! Hundarna vågade knappt titta på Lizzie för hon bestämde! Hon har haft ett bra liv där men så kom dagen då hon inte längre mådde så bra. Så i torsdags fick hon somna in med sin familj runt henne in i det sista. Hon skulle bli 17 år om en dryg månad. Vi kommer aldrig glömma henne. 

Jag har följt henne genom mattes blogg under alla dessa år. https://akeochtanterna.blogspot.com/  Hon fick ett nytt namn i sitt nya hem av en granne som tyckte hon såg ut som en Tant Karin. Så det fick hon heta. 

R.I.P

S*Snow Maiden's Apollonia

2003-02-25    -   2020-01-09

2020-01-11

Så kom då dagen då Wera skulle flytta. Vi lämnade av Wera på Arlanda till Simone och sedan åkte de vidare till Luleå. Vi önskar ett stort lycka till med Wera! 

2020-01-10

Vi hade ett trevligt besök här idag av Maja som kom för att hälsa på oss och kattungarna. Supermysiga Xally är nu tingad och kommer flytta till Djursholm. 

2020-01-04

Nyår var lugnt hemma men vi fick strömavbrott mellan kl. 20-21, så det blev totalt becksvart både ute o inne. Vi bor på landet så när det blir mörkt så blir det riktigt mörkt. Hela området och alla grannar var drabbade. Så vi famlade oss fram i mörkret efter uppladdningsbara ljus, tände ljuslyktor och letade fram ficklampor. Vi fördrev den tiden med att spela kort runt en jättestark ficklampa som var riktad upp i taket. Funkade jättebra :)

Ljuvliga Xandro är nu tingad! En kattkompis som också är köpt av mig finns i nya hemmet :)

Nyheter för år 2019

2019-12-29

Det har varit så lugnt hemma sedan Maya o Rose flyttade. Jag har saknat min Rose som ofta låg på mig på kvällarna framför TVn. De trivs jättebra hemma hos Lisa och har kommit in i gruppen snabbt så det känns bra för mig att veta att de nu har fått en lugn o trygg tillvaro. 

Idag har vi fotat Yessie o Yulle som blev 3 veckor i torsdags. Ta en titt under kattungar och vidare in under deras galleri. 

Yessie är nu tingad!

2019-12-21

Idag flyttade Maya o Rose. Känns lite konstigt då det är vuxna katter som var meningen skulle gå i avel här. Men när Noah, min ena hane, dog i våras så blev det lite tokigt då jag inte hade någon hane till dom längre. Denna höst har varit jobbig för mig av hälsoskäl så när jag fick frågan av Lisa S. om jag kunde tänka mig att sälja Rose till henne och Maya till hennes mamma Åsa S. så lade jag känslorna åt sidan och sa ja. Detta är min chans att få det lite lugnare och ha färre katter. Alla tar sin tid att ta hand om och nu har jag mer tid för de som är kvar, dessa  kommer jag fortsätta avla med ett tag men meningen är att jag ska trappa ner för att få en lugnare tillvaro. Helt utan katter kan jag inte vara men jag ska försöka hålla det på en mer lagom nivå. 

Så jag önskar Lisa S. (SE*Minabelles) och Åsa S. (S*Stjärndrömmens) lycka till nu med Rose o Maya och så hoppas vi på många fina bebisar efter dom i deras katterier. Kanske köper jag tillbaka något efter dom när mina lite äldre katter har gått i pension. Men det får framtiden utvisa. 

2019-12-15

Blondies ungar är nu 3 veckor gamla så idag var det dags för fotografering. Det var inte helt lätt men några bilder fick vi till i alla fall. 

2019-12-11

Nu finns det en bild på Tamaras två ljuvliga bebisar. 

Tamara sköter sina små perfekt som vanligt så idag har hon fått flytta ifrån sovrummet så att Hope och Wera kunde få komma tillbaka till sovrummet. Wera är snart 8 veckor och är en sådan rolig och bedårande kattunge och det ska bli mysigt att hon nu kan välja att sova i sängen om hon vill. 

Blondies fem bebisar var så i farten idag att de nästan rymde ur bolådan så vi plockade fram hagen till dom redan nu trots att de bara är drygt 2,5 veckor gamla. De ligger i hörnet och myser med mamma Blondie så det händer inte så mycket i hagen än. Men snart så kommer det bli full fart på dem och då kommer jag filma dem när de leker. Blondie gillar verkligen när man plockar fram hagen så hon kan sträcka ut sig ordentligt. 

2019-12-09

Har lagt in några nya foton på Tamara under Honor och i Tamaras galleri. 

Tamaras bebisar mår bra och växer så det knakar. 

2019-12-05

Tamara fick sina bebisar inatt och det blev en hona och hane. Mamma och barn mår bra! 

2019-11-30

Nu finns det bilder på Blondies fem ungar. De har ökat ordentligt i vikt sista dagarna så mjölken som alltid är något sen på Blondie har nu runnit till ordentligt. Skönt för då kan jag minska ner på matningen nu och förhoppningsvis helt sluta om några dagar. När jag kommer in till ungarna nu så tror de bara att det är mat på gång. Vore kul om man kunde lyfta upp en unge utan att den börjar leta mat :) Blondie och ungarna har fått flytta in i det stora kattrummet som blir perfekt för en så stor kull och Blondie trivs bra där. 

Tamara flyttade igår in i vårt sovrum i väntan på att hennes bebisar ska födas. 

2019-11-28

Vi har nu hittat Weras framtida hem hos Simone i Luleå. De kommer trivas sååå bra tillsammans. Men än är det många veckor kvar tills flytt. 

2019-11-26

Nya bilder finns nu på kattungen Wera i hennes galleri. 

Wera utvecklas i en rasande fart. Hon började rymma ur hagen redan i lördags flera gånger så då fick vi snabbt ta bort den så hon har nu ett helt rum att vara i. Hon springer och busar med alla saker och klösträdet hoppade hon snabbt upp i och ner igen. Inga problem med någonting. Går på sin mammas sandlåda och äter sitt torrfoder. Blötmaten har hon klart visat att den är riktigt äcklig så den får mamma Hope äta upp istället. Vi får se om Wera börjar smaka på den efterhand. Torrfoder däremot älskar hon! Mums! Hon är verkligen en go kisse och hon älskar att ligga i min famn. 

Blondie fick sina ungar i lördags förmiddag. Det blev fem stycken som jag anade och alla var friska och pigga vid födseln. De började dia snabbt och Blondie har skött sig lika bra som alltid. Jag stödmatar dem lite grann. De bor bredvid min säng än så länge där jag har koll på dem. 

Tamaras mage har vuxit en hel del så några sötingar är det ju därinne. Cirka en vecka kvar tills hon ska föda. Skönt med lite mellanrum mellan kullarna så man hinner andas ut. 

2019-11-17

Wera växer för fullt och är en otroligt charmig kattunge. Tänderna har kommit upp och de sitter där de ska. Hon gillar sin hage som hon flyttade till när hon var 3 veckor och hon har nu börjat leka med sina leksaker, men helst vill hon att jag ska leka med henne. När vi kommer in i rummet så jamar/piper hon tills någon lyfter upp henne i famnen. Hon är en trygg tjej som slappnar av totalt när man lyfter upp henne. Ligger gärna på rygg i famnen. Hon äter torrfoder sedan första dagen i hagen. Vikten ökar jättebra och hon är rund o go. Blötmat har vi ännu inte introducerat då hon äter så bra av sitt torrfoder, men det ska vi testa under nästa vecka. Hon börjar bli så snabb så man får hålla koll på henne ordentligt när man har henne i sängen. Jag vill inte att hon ska ramla ner och slå sig. Det börjar nu vara lättare att sitta i hagen hos henne när man ska gosa och leka med henne. Då klättrar hon snabbt upp till mig för inte vill hon vara på golvet när hon kan vara i famnen. Under nästa vecka flyttar vi mamma Hope och Wera till kattrummet istället eftersom vi behöver ha sovrummet till Blondie som ska ha ungar om ca 1 vecka. Sista veckan brukar vi alltid låta den dräktiga honan sova med oss så jag har kontroll på henne. Blondie vet redan nu att det snart är dags för henne att få komma in till oss för jag märker på henne att när vi går och lägger oss så följer hon med till dörren. 

Wera är till salu för den rätta intressenten. Jag vill att hon ska hamna hos någon som har mycket tid för lek och gos och som kommer älska henne lika mycket som vi gör. En lugn kattkompis vore trevligt. Hon är felfri och fin men jag säljer henne enbart som sällskapskatt, ej till avel. Maila gärna en bra beskrivning om dig och din ev. familj som en första kontakt. 

2019-11-07

Vi har gjort ett antal försök idag att fota kattungen Wera. Det gick inget vidare. Det är så mörkt så allt blir suddigt. Men en bild fick vi till i alla fall. 

2019-11-05

Kattungen, Wera, växer och frodas. Hon har en hel mjölkbar alldeles för sig själv och hon tar för sig, så hon är i bra hull :) Jag brukar ta upp henne i min säng där hon går omkring med små ostadiga steg. Hon börjar vara väldigt nyfiken på vad som händer runt henne men mamma Hope är ju fortfarande nr 1. Men vi duger också. Hon brukar efter en stunds gosande i min famn somna och där kan hon ligga länge. Om ett par dagar blir hon 3 veckor och då brukar det vara dags att fota och ta fram en hage. Det ser vi fram emot. 

Blondie som är dräktig börjar se ut som en badboll och det är ändå 3 veckor kvar tills hon ska föda. Hon brukar vagga fram sista veckorna när hon går. 

2019-10-27

Nu har kattungen öppnat ögonen på 10e dygnet. Söt? Ja självklart! Hi hi. 

2019-10-23

Hopes bebis växer så det knakar. Hon är så trind o go! Jag har lagt upp ett galleri för Wera som hon ska heta och en liten bild. Det kommer fler bilder efterhand. Det går också att följa henne på instagram @lenaschinchillor

Blondie har snart gått 5 veckor in i dräktigheten och nu börjar vikten öka lavinartat och magen har börjat bli lite rund. Hon mår så gott när hon är med bebisar! 

Tamara löpte för 3,5 veckor sedan och hon visar dräktighetstecken sedan ett par dagar. Så i början av december ska det komma en härlig kull ungar igen mellan Tamara & Qarat!

2019-10-20

I torsdagskväll, 17/10, fick Hope en bebis som hon och Qing fixat till utan min vetskap. Jag hade bestämt mig för att omplacera Hope så en kastreringstid var bestämd tre veckor framåt. Men vi kom inte så långt för jag började ana att hon var dräktig veckan innan vi hade tid hos veterinären så den fick jag avboka. Nu var frågan när ungen/ungarna skulle födas?! Jag hade ju ingen aning. Så jag har gått här och vaktat på henne i tre veckor. Vikten ökade som den brukade göra ungefär men magen var ganska liten så jag visste att det som mest kunde vara två ungar. Som vanligt var hon lugn och visade ingenting för mig förrän ca en timme innan ungen föddes. En stor hona på 108 gram kom ut med min hjälp. Hon mår bra och äter av all den goda mjölken som Hope bjuder på. Så trist att det inte kom något syskon trots att jag satt och väntade hela kvällen i hopp om att det kanske skulle ploppa ut en till. Så blev det inte. Men en stor fin tjej blev det i alla fall och hon verkar vara så nöjd med tillvaron för hon gnäller bara när Hope går iväg för mat eller toabesök.

2019-10-12

Blondie ser ut att vara dräktig och det har nu gått 22 dagar sedan första parningen :) Jag ser fram emot att få Blondie-bebisar igen! 

2019-09-29

Min vackra Tamara har löpt om och om igen nu i ett par veckor, hon vilar ett par dagar och så löper hon igen. Så jag kände att jag inte kunde vänta längre med att hon fick träffa Qarat. 

2019-09-21

Blondie löper och Qing gör sitt bästa som vanligt :)

Jag längtar efter att ha kattungar igen! Det ska bli så mysigt. 

2019-09-07

Idag flyttade vår underbara Katja till en ny familj. Stort lycka till med henne! 

2019-09-04

Jag har funderat och kommer nog att para Blondie så fort hon börjar löpa. 

2019-09-03

Vi tar det lite lugnt med planerna. Brukar normalt ha 3 kullar över vintern men orkar tyvärr inte med det i nuläget. Kan ev. bli en kull men vi får se... 

2019-08-15

Vår ljuvliga Katja har idag blivit kastrerad. Nu ska hon få tre lugna veckor och läka sitt sår och sedan ska hon flytta till Helsingborg till en underbar familj som längtar efter henne.

2019-07-28

Vår mysiga Smilla har nu blivit hämtad av sin nya underbara familj. Vi hoppas att Smilla ska trivas och vi önskar ett stort lycka till! 

2019-07-21

Så kom då dagen då Unni hämtades. Världens mysigaste kattunge! Stort lycka till med Unni! 

2019-06-28

Vi önskar alla en skön sommar! 

2019-06-12

Ullis blev hämtad idag och är nu på väg neråt landet. Vi önskar Åsa ett stort lycka till med Malva som hon nu ska heta. 

2019-06-09

Smilla är nu tingad! Äntligen dök det upp en sådan familj som jag hade som önskemål till henne! Vi får fortsätta mysa med henne till slutet på juli när hon hämtas. 

2019-06-05

Mayas unge, Vincent, har idag blivit besiktad, vaccinerad o chippad. Allt gick bra och han var så duktig! 

2019-06-02

Idag blev Ulrik hämtad. Lycka till med Ulrik och hoppas han snabbt blir kompis med Cesar! 

Unni ska bo kvar hos oss över sommaren. Husse hämtar henne efter semestern i juli eftersom han kommer befinna sig utomlands. 

Ullis är planerad att hämtas 12 juni. 

2019-05-30

Uno har nu blivit hämtad och är på väg hem. Stort lycka till med Uno! På söndag är det Ulriks tur att bli hämtad.

2019-05-29

Idag var U-kullen hos veterinären för vaccination, besiktning o chipp. Allt gick bra och de hade med sig rena, fina besiktningsintyg hem. Nu börjar de flytta... 

2019-05-20

Vi förlorade ju Noah för ett tag sedan, men inatt så föddes hans allra sista kull. Lycka som jag sålde för ett år sedan var här på parning med Noah och som sagt inatt kom det fyra små trollungar till världen. Det ska bli roligt att följa dom. 

Grattis Lisa till de fina bebisarna! 

2019-05-19

Vi har haft besök här ikväll så nu är Ulrik tingad. 

2019-05-16

Tiden rullar på snabbt och man har mycket att pyssla med. Alla katter mår bra och kattungarna växer så det knakar. Idag pysslar jag med att duscha katter. Får se hur många jag orkar/hinner med. 

2019-05-07

Simone som flyttade för ett par dagar sedan har redan blivit en i gänget. De fyra underbara katterna från mig fann varandra snabbt. Men det förstod jag att de skulle göra. 

Smilla, systern, har nu blivit ännu keligare (trodde inte att en katt kunde vara mer kelig än hon) och följer oss som en hund om dagarna. Helst av allt vill hon ligga och mysa i famnen hela tiden, men det går ju inte :) Ju längre hon stannar här desto svårare blir det att sälja henne för att hon är så underbar. Vi får se hur det blir. Kommer den perfekta familjen för henne så måste jag väl sälja henne, för jag behöver verkligen inte en avelshona till. Kan direkt säga att jag inte säljer Smilla till någon med en massa andra katter. Hon är så go och vill ha så mycket kärlek så hon måste komma till någon som har mycket tid för henne och som är hemma mycket. Ni som väljer bort henne för att hon är för "gammal",  skyll er själva säger jag bara. 

2019-05-05

Igår flyttade Simone hem till Jessica i Tomelilla. Där får hon sällskap med tre andra katter som kommer från mig. Oliwia, Queenie och Theo. Vi hoppas att hon snart ska bli kompis med dom. 

Smilla går här och hänger med huvudet. Saknar sin syster... 

2019-05-01

Ullis är nu också tingad! Hon kommer flytta till Skåne. 

Nya bilder på Ullis o Ulrik.

2019-04-23

Idag har vi haft ett jättemysigt besök här hemma. Madeleine och Markus ifrån Ryd satt länge och lekte med kattungarna och valde mellan Uno och Ulrik. Till slut så valde de Uno, men jag vet att Medeleine ville ha dem båda medan Markus tyckte att det räcker med en kattunge eftersom de redan har två katter hemma. Vi får väl se om de ändrar sig under bilresan hem och om Madeleine kan övertala Markus till att tinga även Ulrik, som verkligen visade att han ville komma till dom. Vi håller tummarna! 

2019-04-21

Idag har jag haft en sådan där dag då jag har badat katter hela dagen. 

2019-04-18

Nu finns det nya bilder på Smilla. 

2019-04-16

Jag fotade om kattungarna igår mot en annan bakgrund, och bilderna blev mycket bättre. Mitt kännetecken, den " blå stjärnfilten" som jag har använt i 13 år kommer nog användas till annat. Den gör att alla bilder blir för mörka, för gula eller för blå, den tar upp färgerna efter stjärnorna antar jag när jag fotar med min nya mobil. Har använt en systemkamera tidigare men den har nog gjort sitt. 

Så nu finns det fler bilder på kattungarna att titta på. Finns ute på instagram också. 

2019-04-14

Fotade kattungarna idag trots att det var rätt så mulet ute. Bilderna går åt det gula hållet och jag tycker verkligen inte att det är roligt att fota längre då jag aldrig blir nöjd. Man lägger ner så otroligt mycket tid på att förbereda kattungen, fota och kolla igenom hundratals foton och sedan beskära bilden och lägga in den på hemsidan. Det var den dagen....  Man hade kanske kunnat göra något roligare idag.

2019-04-10

Simone har idag blivit besiktad u.a och vi har nu hittat hennes framtida hem, så hon kommer flytta framöver...

2019-04-07

Vi har haft trevlig besök här på eftermiddagen så nu är Unni tingad. 

2019-04-06

R.I.P

S*Iskristallen's Bright Noah

2009-07-02   -  2019-04-05

Noah har gett oss många fina ungar genom åren men nu blir det inga fler. Han fick en komplicerad skada på sitt öga för nästan två veckor sedan som jag har behandlat dygnet runt. Ögonspecialisten sa vid förra kontrollen att det läkte fint och att det skulle bli bra. Men sedan gick det åt helt fel håll och det blev sämre och sämre. Vi tog då beslutet att låta honom somna in. Gårdagen var hemsk och gråten satt i halsen hela tiden. Det kommer bli ett stort tomrum efter vår rara Noah. 

2019-04-02

Det var idag Vincents tur att bli fotad på hans 3 veckorsdag. 

2019-04-01

Vi har fotat raringarna i U-kullen idag så gå gärna in och titta! 

2019-03-30

Nu har U-kullen blivit 4 veckor gamla. De är helt underbara. När man lyfter upp dem i handen så ligger de totalt still på rygg och slappnar av helt i hela kroppen. Det gör de alla fyra! Det brukar vara någon sådan trasdocka i varje kull som är sådan men här är alla det! :) Det tyder på att de litar helt och hållet på den som lyfter upp den. Ingen höjdrädsla heller. När man står och tittar på dem i hagen, pratar med dom så börjar de svara med sina jam, och man ser att de blir så glada för de små svansarna börjar då vifta för fullt. Jag är tokkär i dessa fyra småttingar. Du som söker en mysig kisse till sommaren, tveka inte att höra av dig. Dessa fyra kan börja ta emot besök om en vecka och kan då även tingas. 

2019-03-27

Uppdaterat lite här och där. 

Påminner om våra två fina tjejer Smilla och Simone som vi söker hem till. Jag söker dig som är kattvan sedan tidigare, som inte har katt nu och som verkligen vill ha två katter att gosa med. Du ska ha tid för dom så helst inte till en småbarnsfamilj. 

Det finns nu lite bilder på Katja som vi också letar nytt hem till. Superkelig och supersocial!

2019-03-23

Underbara Theo flyttade idag. Han kommer få två fina tjejer att kurtisera med. Lycka till!

Katterna har idag fått vara ute i det härliga vårvädret! Det var 14 grader ute och de njöt. 

2019-03-21

Rastgårdarna är nu fixade så att katterna kan få vara ute vid fint väder. Ett par timmar på eftermiddagen blev starten för i år! 

2019-03-20

Nu finns det 2,5 veckors bilder på Jasmines kattungar. 

2019-03-19

Det finns nu en bild på Mayas fina son. 

2019-03-17

Jasmines bebisar växer så det knakar och blev igår 2 veckor. Så söta och mysiga! 

Maya som också har haft födsel har en bebis i sin bolåda. En jättesöt hane! Hans syskon gick tyvärr över regnbågsbron. Ibland har man otur. Han är fem dagar gammal idag och diar helt själv från Maya som är en stolt mamma till sin son. 

2019-03-09

Jasmines bebisar har nu blivit 1 vecka gamla! De växer snabbt och är knubbiga och fina av all den goda mjölken som Jasmine serverar. Det ser ut som om någon håller på att öppna ögonen redan. Vi fotade dem igår på sjätte dygnet och det kommer ut på hemsidan när jag har haft tid att fundera ut namn på  bokstaven U. Det är två killar och två tjejer. 

Framåt kvällen uppdaterade jag med namn och bild. 

2019-03-04

I lördags kom Jasmines bebisar. Det var hennes första kull och allt gick lätt och smidigt. De föddes tidigt på morgonen. Mor och barn mår bra. 

2019-02-28

I helgen skulle jag ha fått hem min nya avelshane från Norge och min hona Smilla skulle flyttat dit istället. Ett byte skulle göras. Det visade sig att hanen var defekt och det var även annat som jag reagerade på som gjorde att jag inte kunde låta Smilla flytta dit. Att det fanns oseriösa uppfödare det har jag märkt genom åren men det här slog allt med hästlängder. Nog om det. 

Så vi har då en kattunge till salu. Smilla!  

Har även tagit beslutet att hitta ett nytt hem till Katja som blir 2 år i sommar. Jättetråkigt beslut. 

2019-02-22

Nu är Sammy på väg hem med sin söta matte Angelina :) Lycka till med raringen! 

2019-02-21

Dagarna går fort och man har hela tiden något att göra när man har underbara kattungar hemma!

2019-02-16

Idag var det Simons tur att flytta hemifrån. Stort lycka till med Simon! 

2019-02-13

S-kullen har nu varit hos veterinären och de skötte sig bra :) På lördag ska Simon flytta. 

2019-02-09

Så var det då dags för R-kullen att flytta hemifrån! 

Roy, Rex, Rufs och Ruby blev alla hämtade idag. Rose stannar kvar hos oss. 

Stort lycka till med raringarna! 

2019-02-06

R-kullen har idag blivit vaccinerade, chippade och besiktade. Friska och fina kattungar! I helgen börjar de flytta. Om någon har missat så har vi en fin kille kvar där till salu. 

2019-02-03

Idag var det killarnas tur att flytta hemifrån. Vi önskar Quentin och Qlaudius lycka till!

2019-02-02

Så kom då dagen då de första småttingarna skulle flytta hemifrån. Vi önskar Queenie och Qhloe lycka till med sina nya familjer. 

2019-01-30

Idag har Q-kullen varit hos veterinären för vaccination, besiktning och chipp. De var så duktiga allihop och sa inte ett pip. I helgen börjar de flytta... 

Ruby och Qlaudius är nu tingade. 

2019-01-22

Alla kattungar mår bra, växer och är fulla av lek och bus. 

Jag har ändrat lite på kattungesidan. De kattungar som är tingade är borttagna ur tabellerna efersom det kommer förfrågningar angående dem och de som är reserverade. Det är endast de som det står Till Salu på som går att fråga på. 

2019-01-16

Det finns även en ny bild på varje kattunge i S-kullen nu. 

Idag har jag varit hos veterinären med R och S-kullen för deras 1a vaccination. Friska och fina allihop. 

2019-01-13

Nu har jag lagt in en bild på varje kattunge ur Q och R-kullen. Dessa är tagna med min mobil och ligger ute på instagram också. Vi har tyvärr inte möjlighet och tid att fota med kameran till hemsidan.

2019-01-10

Queenie är nu tingad. 

Bara ljuvliga Qlaudius kvar ur den kullen. En kille med mycket spring i benen, social och älskar gos. 

2019-01-09

Q-kullen var hos veterinären idag för 1a vaccinationen. Veterinären gjorde en lättare besiktning och de var friska och fina alla.  

2019-01-05

Simone är också tingad nu och kommer flytta till Norge.  

2019-01-04

Simon är nu tingad och kommer flytta till Växjö. 

2019-01-03

Qhloe är nu tingad och kommer flytta till Norge när hon är mogen för det. 

Simon är nu reserverad i väntan på tingning. 

2019-01-01

Åh så skönt att vi nu är på rätt sida av året, snart är våren här! Jag längtar.... 

Nyheter för år 2018

2018-12-31

Gott Nytt År!

2018-12-29

Qhloe är nu reserverad till Camilla G. i Norge i väntan på tingningen. 

2018-12-24

2018-12-20

Jag har fotat lite på R o Q kullen med mobilen sista dagarna så för den intresserade så finns det bilder på instagram. 

2018-12-15

Vi har fotat S-kullen och T-kullen idag. Det är inte lätt att fota när det aldrig ljusnar om dagarna nu så de flesta bilder blir suddiga då kattungarna inte sitter still när man ska fota. Sudd sudd och åter sudd. Håll till godo med de få bilder som blev kvar efter mitt rensande. 

2018-12-09

Idag var det Lena och Jonny som kom på besök här! Så nu är Rex också tingad :) 

2018-12-08

Jenny med familj har varit här och tittat o gosat med kattungarna. De valde Roy som somnade i famnen på dottern Gertrud :)

2018-12-07

Vi har haft besök här på eftermiddagen av Ingela med en del av familjen :) De har redan Qlarizza som jag omplacerade i våras och nu ska då hon få en kompis. De valde ut Quentin som de fick bra kemi med :) 

2018-12-05

Igår fick även Yaznas ungar plus hennes två fosterbarn en hage att vara i. Bolådan såg lite trång ut för sex kattungar och nu kan hon sträcka ut sig ordentligt i hagen istället. Foto på det finns på instagram.  

3-veckors bilderna på Yaznas S-kull skjuter jag på en vecka för att jag inte har tid och möjlighet att fota den här veckan. 

Tamara och Blondies ungar håller på att lära sig äta blötmat och det är ett kladdande utan dess like... så man hinner aldrig ha långtråkigt här sedan ungarna föddes. De fyller upp min dag med saker som måste göras och på natten går jag fortfarande upp ett par gånger och matar de två minsta.

2018-11-30

Idag har vi fotat Q o R - kullen. Det är oerhört svårt att fota nu när det aldrig blir ljust ute. Det regnade och var mörkt trots att det var vid lunchtid. Men det blir inte bättre än så här. De var tvungna att blir fotade idag, annars hade vi fått vänta tills nästa vecka.

Båda kullarna går nu i hage och det är så mycket roligare när man kan sätta sig hos dem på golvet och gosa med dom! 

I söndags fick Katja sina bebisar. Det blev två fina hanar! Jag gissade att hon bar på fyra bebisar eftersom hon gått upp så mycket i vikt men det var bara två stycken. Det fanns mycket mjölk i ljuvret men av någon anledning så kunde inte ungarna få tag i tuttarna för de är så "korta" så när de någon gång lyckades få in en tutte och började suga så vid minsta rörelse så åkte den ut igen. Ungarna backade i vikt och jag började mata som en tok. Den lilla uppgången i vikt var för liten och de letade tuttar hela tiden och var missnöjda. Så på onsdagen fick de flytta in till Yazna och hennes fyra ungar istället och då började vikten stadigt öka. De matas med ersättning samtidigt som de diar på Yazna. Så den här veckan har jag enbart matat, matat och åter matat ungar dygnet runt. Jag avvaktar lite med att lägga in dem här på sidan då de båda är reserverade tills vidare. De är fotade idag på femte dygnet med den vanliga huvudbilden. Kanske det kommer ut på instagram i helgen när jag får tid. 

Nästa helg kommer jag börja ta emot besök på Q o R - kullen. Första besöket är redan inbokat. 

2018-11-22

Det finns nu en bild på Yaznas ljuvliga ungar. 

Alla kattmammor sköter sina små på det allra bästa sättet! Jag är så nöjd med dom alla! Och alla bebisar som kommit är så underbara! Man blir sittandes bredvid bolådan länge i varje rum, väger och tilläggsmatar vissa, gosar och sköter om kattmamman. Nattetid är jag uppe ett par gånger för att kolla av att alla har det bra. Eftersom jag är hemma hela tiden fungerar det, men jag brukar fundera på hur andra gör som har heltidsjobb... Köper man en katt av mig så kan jag garantera att den har haft det bra under hela uppväxten med de bästa förutsättningarna för att bli en social och mysig kisse. Man får vad man betalar för, brukar jag säga. 

2018-11-21

Nu finns det information om Yaznas kull och namn finns också. Bilder kommer när tiden räcker till :) Japp, det är fullt upp! 

2018-11-19

Kattungarna utvecklas i en rasande fart. Ögon öppnas här och där och jag antecknar allt. Vikter tas morgon och kväll och Yaznas bebisar matas lite grann. Jag har kattmammorna med bebisar på övervåningen så det är ett evigt rännande upp dit. Idag har vi flyttat omkring mammorna lite grann och det gillar inte mammorna att man flyttar rum. Då får man kolla dem lite extra så de inte får för sig att flytta på bebisarna. Än så länge är de lugna och fina. Katja har fått flytta in i vårt sovrum för till helgen ska hon ha bebisar. Sedan är vi klara för i år med kattfödslar. Nu ska vi bara hitta bra hem som vanligt till alla kattungar. I december kommer de börja ta emot besök. 

2018-11-17

Nu finns det bilder på Blondies ungar och nu har de fått namnen också. 

2018-11-16

Vilken dag! *pust* 

Jag har varit barnmorska i eftermiddag så nu är den tredje kullen född. Den var inte planerad av mig utan av Yazna själv som har parat sig med Qarat vid något tillfälle utan min vetskap. Upptäckte att hon var dräktig för drygt 3 veckor sedan och undrade naturligtvis när hon skulle föda. Lite viktuppgång, pytteliten mage. Så jag trodde hon skulle gå ett par veckor till. Upptäckte i förrgår att hon nog gått sina dagar som hon ska så hon fick flytta in i vårt sovrum snabbt. Hon ville ha sällskap och hålla tass så klart. Idag var det dags och det kom två bebisar och sedan var hon lugn. Vad skönt tänkte jag att nu är det klart och hon kändes tom. Kan ju inte finnas mer i den lilla magen tänkte jag. Efter ett par timmar drog hon igång igen! Och ut kom två till! Var har de gömt sig säger jag!?  

Så nu har vi fullt upp här och ändå är det inte slut. Om en vecka ska ju Katja få sin allra första kull och vi hoppas att det ska gå bra.

Jag hade tänkt lägga ut bilder på Blondies fem ungar, så vi fotade dem igår när de var sex dagar gamla, men jag blev så besviken på bilderna så vi fotade om dem imorse igen. Blev inget bra denna gång heller. De är sjövilda och vill absolut inte hålla huvudet still när man fotar. En har nu börjat öppna ögonen så jag vet inte om jag ska lägga in bilderna ändå för vi kan inte fota om, eller vänta tills de är 3 veckor. Ikväll händer det inget mer nu för vi är helt slut allihopa. Yazna är nog tröttast men jag och min man har ju vakat inatt så det blev inte så många timmar sömn. Får se om jag orkar hålla mig vaken under IDOL ikväll. *gäääsp* 

2018-11-13

Nu ligger det ute mer information om Tamaras kull och en liten bild på varje kattunge finns också. 

Har lagt in lite info om Blondies ungar också. Resten kommer när vi fotar dem. 

2018-11-09

Idag var det Blondies tur att få sina bebisar! Allt gick bra och det blev fem stora fina bebisar! Blondie och bebisar mår bra. 

Tamara som fick sina bebisar förrgår fick fyra ungar som mår prima, så vi kan väl säga att vi har Baby Boom här! 

2018-11-07

Inatt kom Tamaras bebisar! Mor och barn mår bra. Mer info vartefter. 

Nu ska jag försöka ladda inför Blondies födsel. Jag är så lättad att de inte valde samma dag. Idag lär det inte hända något speciellt här. Ska försöka sova ikapp lite. 

2018-11-02

Det är helt otroligt att vi har 9-10 grader ute fast vi kommit in i november! Katterna får gå ut i sina rastgårdar någon timme eller två mitt på dagen om de vill, men jag märker ändå att de går snabbt ut och sen in igen. 

Nu är det ca 1 vecka kvar innan det ska komma bebisar. Blondie ser ut som om hon har svalt en badboll. Hon vaggar fram när hon går. Tamara är väldigt tjock också. Vi hoppas att allt ska gå bra med födslarna och att de INTE föder samma dag.

2018-10-26

Frazze som vi haft till omplacering ett tag är nu på väg hem med sin nya familj till Skellefteå. Det blir bil, flyg och sedan bil igen innan han är i sitt nya hem. Vi hoppas att Frazze snabbt lär känna sitt nya hem och blir en i familjen. Lycka till!

2018-10-13

Det verkar som om Katja också är dräktig :) 

2018-10-09

Uppdaterat planer. 

Både Blondie och Tamara väntar bebisar *Jippi* och jag väntar tecken på om en tredje tjej är dräktig. Så om allt går bra ska vi få många fina kattungar i vinter. 

2018-09-29

Lade in några nya bilder på Maya och Lilja. 

2018-09-17

Nu finns det bilder på mina kommande avelshonor som är på uppväxt. 

2018-09-15

Nu har alla kattungarna flyttat och vi önskar de nya ägarna ett stort lycka till!

2018-09-13

P-kullen har varit hos veterinären nu på eftermiddagen och fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade. Friska och fina kattungar som vanligt. Imorgon börjar de flytta. 

2018-09-05

Tjejerna börjar löpa nu. Jag har väntat hela sommaren på att en hona ska börja löpa men som vanligt så gör inte mina katter som jag vill. De brukar dock komma igång i början av september. Igår började Blondie löpa och hon bor nu med Qing i vårt badrum där de idag har parat många gånger. Sedan går jag en sväng utanför rastgården och upptäcker att Tamara också löper för Qarat står och parar henne för fullt! Jättebra, men varför samma dag som Blondie? Samma sak förra året. De två katterna verkar vara synkade med varandra. 

2018-09-04

Patricia är nu också tingad och därmed har vi inga kattungar kvar till salu. Men är du intresserad av en vuxen superhärlig storvuxen mycket ljus chinchillakille så finns han här. 

2018-08-23

Vi har en underbar kattunge kvar till salu. Titta in under kattungar. 

2018-08-13

Nu finns det nya bilder på P-kullen. 

2018-08-12

Sista kattungen att flytta från den här kullen var Obelix. Lycka till med lilla raringen! 

2018-08-11

Idag var det Ozwalds tur att bli hämtad. Det blir en lång resa för honom till Norge. Lycka till! 

2018-08-10

Nu har Oliwia blivit hämtad och hon är på väg till Tomelilla med sin nya matte. Lycka till!

2018-08-09

O-kullen har idag fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade utan anmärkning. Oliwia är den första att flytta redan imorgon. 

2018-08-05

Nu börjar det närma sig leverans för O-kullen så på torsdag ska de bli vaccinerade, chippade och besiktade inför flytten i helgen. 

2018-07-30

Äntligen kom det lite regn. Det åskar, mullrar och regnar. Helt underbart! 

2018-07-27

Yazna och ungarna fick flytta till ett svalare rum igår. När det är 30 grader i sovrummet mår ingen bra så de fick istället flytta till dotterns rum som ligger på andra sidan huset och det är lite svalare där. De blev nöjda och jag blev ännu nöjdare som kunde sova med fönstret helt öppet under natten. Så skönt! 

Melina och jag var hos veterinären med hennes kisse Izor för hans 1 års vaccination. 

2018-07-25

Nu har vi fotat P-kullen. Paulina blev det bara två bilder på för hon ville bara hoppa iväg och busa med sina syskon. Lite fler bilder på de andra två. 

2018-07-24

Värmen fortsätter.... som tur är verkar man vänja sig. Men jag längtar tills det kommer regn här. Inte en droppe ännu. Gräsmattorna är krispiga och gula, känns som om man går på hö. 

Kattungarna mår bra i alla fall. Leker och busar som vanligt. 

Ozwald och Oliwia väger över 1 kg nu, Obelix lite under och det är ca 2,5 veckor kvar tills de flyttar. Jättefin kull som jag är väldigt nöjd med! När de hör mig börja skramla med maten i köket börjar de pipa från sitt rum för då börjar det närma sig mat! Mums! När jag går uppför trappen till sovrummet så samlas de precis innanför dörren och så blir det nästan som en explosion när jag öppnar dörren för då väller det ut kattungar som jag får fösa tillbaka in i rummet. Men de följer tallriken med blicken och sedan hör man bara hur de smaskar när man ställt ner tallriken. 

Paulina, Princess o Patricia börjar bli större nu. De har kommit på att mat är jättegott och piper så gulligt när jag kommer med tallriken med blötmaten. Skynda dig matte, vi dör av hunger..haha De har knubbiga magar och är runda och fina. Så otroligt fina kattungar. Vi ska försöka fota dem imorgon förmiddag, men bilderna kommer nog inte ut förrän dagen efter för jag har annat inplanerat på eftermiddagen. 

2018-07-18

Här lider vi i värmen! Både katter och människor. Temperaturer runt 30 grader är vidrigt. Vill man ha det så åker man utomlands. Bor man i Sverige SKA det inte vara så här varmt. Längtar bara till svalare väder så man kan börja leva igen. Avskyr allt för tillfället. Det går inte ens att sova på nätterna för värmen! Vi hade 29 grader i sovrummet imorse! Hälsosamt! NEJ!

Kattungarna som bor i vårt sovrum satt och flämtade i värmen nyss när jag kom upp. Jag tog ut dem i badrummet och lät dem blöta ner sig i handfatet med svalare vatten och så får de självtorka. Genast mådde de bättre och började studsa omkring och leka. De mindre kattungarna fick också ett svalt bad i handfatet och de älskar det! Att de är rufsiga i pälsen bryr jag mig mindre om nu, huvudsaken är att de får lite svalka. Nya bilder på dem hade ju varit trevligt men vem orkar hålla på med sånt! Inte jag i alla fall. 

Jag kan inte förstå varför folk jagar den här vidriga solen och ligger och pressar sig bruna. Det behöver komma REGN! NU! 

Inget nytt på instagram heller för jag orkar inte fota. Lägg mig under en kall sten och gräv upp mig igen i höst. 

2018-07-14

Vi hade trevligt besök här idag på fm, av Elin och hennes pappa. Så nu är Paulina tingad :) 

2018-07-11

Idag har jag duschat katter i värmen. Tre kattungar och Noah, Qing, Qarat, Frazze, Hero och Izor. Därmed är alla killarna klara! Känner mig nöjd nu :)

2018-07-10

Yaznas fina ungar har idag fått sin första vaccination och fått en lättare undersökning av en veterinär. De var friska såklart :) och skötte sig strålande. Precis som väntat :) Tamara var också med för att få en vaccination.

2018-07-09

Hopes flickor börjar bli så där supersöta så man inte kan låta bli att plocka upp dem och pussa på den söta magen. Men i skrivande stund är de nerkletade med blötmat...haha. Har suttit och matat dem med blötmat och idag fattade de galoppen! De smaskade och fick i sig mycket till följd att de nu har en kladdig mage, tassar och huvud. Så om inte Hope själv tvättar dom får nog jag ge dem deras första bad senare i eftermiddag :) Har även planerat att byta rum på de två kullarna senare idag. Vi får se hur mycket jag hinner med. 

Båda kullarna verkar gilla att ha fått nytt rum. De stora, O-kullen, har redan börjat springa omkring i sängen och de små, P-kullen, gillade att få sin hage uttökad till maxläget eftersom de nu börjar leka och springa lite smått. Mamma Hope var riktigt duktig med sitt tvättande så jag behövde inte bada dem. De var så rena och fina när jag kom upp till dem en timme senare. Bra, för då väntar vi med badet några dagar. 

2018-06-30

Nu finns det 3-veckors bilder på Hopes fina tjejer. 

2018-06-29

Hopes tre fina tjejer börjar bli stora nu :) De tittar nyfiket över kanten till bolådan så det är dags för dem snart att få komma ut i en liten gallerhage så de kan börja röra på sig lite mera. Så idag på fm har hagen ställts på plats i hörnet av sovrummet och det är klart för dem att få flytta in imorgon när de blir 3 veckor. Vi ska även ta 3-veckors bilderna på dem nu i helgen. 

Yaznas ljuvliga ungar är nu 7 veckor gamla. Lekfulla, busiga  och väldigt mysiga!

På em när jag var i sovrummet för att titta till Hopes ungar så tittade Hope på mig och sedan gick hon till hagen och hoppade in i den. La sig helt utsträckt i den och tittade på mig med sina stora ögon. Jag förstod direkt att hon ville att jag skulle lyfta dit hennes ungar så det gjorde jag :) Hon ligger där och njuter nu av att ha fått stort och mer luftigt för henne och ungarna. Katter är väldigt smarta djur. 

2018-06-28

Titta gärna in under kattungar och läs längst ner vad som står om foder! 

2018-06-24

Nu finns det 6-veckorsbilder på O-kullen. 

2018-06-22

Glad Midsommar! 

2018-06-19

Idag har vi haft trevligt besök av Louise och Ch från Uppsala och de har nu tingat Obelix. Mycket prat som vanligt och mycket skratt blev det :) De har en tjej från mig hemma på 2 år som också är efter Yazna och Qarat så hon kommer nu få en liten bror :) Jättekul! 

På kvällen blev även söta Oliwia tingad. Hon kommer flytta till Jessica M. i Tomelilla. 

Hopes tre små flickor är nu 10 dagar gamla. Väldigt harmoniska och lugna, äter och sover som de ska och vikten ökar stadigt. Två av dem öppnade ögonen redan på 8e dygnet och den sista idag på 10e dygnet. Det blir stor skillnad på en kattunge när den öppnat ögonen. Så mysigt att börja lära känna dem nu. 

2018-06-15

Ozwald är tingad och kommer flytta till Norge när han är 13 veckor.  

Obelix är reserverad i väntan på besök. 

Oliwia har också en intressent och väntar besök på tisdag. 

Nu finns det information om Hopes kull och en liten bild finns också på dem. 

2018-06-14

Ozwald är nu reserverad :) 

2018-06-10

Det har varit en lång vecka av väntan på de nya kattungarna mellan Hope och Qing. Igårkväll kom de äntligen! Mor och barn mår bra! 

2018-06-01

3-veckors bilder på O-kullen finns nu. 

2018-05-31

Igår fick kattungarna komma ut i en gallerhage och mamma Yazna njöt av att få lite mer plats att sträcka ut sig på. Det blir varmt i bolådan sommartid och då kan det vara bra att låta dem få slippa den lite tidigare. De ligger mest i en hög och myser tillsammans med sin mamma, men när jag kommer in till dom och ropar så jamar de tillbaka och går mot mitt håll. 

Imorgon har jag planerat att vi ska fota dom. 

2018-05-25

Yaznas ungar är som vanligt helt bedårande! De öppnade ögonen på 10-11 dygnet och de blir ikväll hela två veckor gamla :) Det är inte klokt vad tiden går snabbt. Det var ju inte länge sedan jag gick och undrade vad som fanns i Yaznas lilla mage och nu är de här och börjar bli stora! Om en vecka ska de få flytta ut i en hage i ett annat rum. Då ska de även fotas igen. När de flyttar ut från vårt sovrum börjar istället väntan på en ny kull. Kullen mellan Hope och Qing. Så då ska Hope få komma in i vårt sovrum och boa in sig med bolåda och få mysa i vår säng. 

Annars går vi in i väntan på att dottern ska komma hem från Göteborg där hon pluggar. Har inte träffat henne sedan i början av januari så det ska bli roligt att få krama om henne igen när hon kommer i mitten av juni. 

2018-05-16

Yaznas bebisar är nu fem dagar gamla och vi har idag fotat den vanliga huvudbilden som vi alltid gör innan de öppnar upp ögonen. Nästa gång det kommer bilder kommer de vara ca 3 veckor gamla. Men vill man se dem tidigare än så kan man följa dem på instagram där jag kommer lägga in videoklipp när de börjar röra på sig mer och även bilder såklart! 

2018-05-15

Det är lugnt i Yaznas bolåda. Bebisarna är nöjda och tysta och Yazna är precis lika duktigt som alltid! Bilder ligger ute på instagram för den som är nyfiken! Följ mig gärna där på @lenaschinchillor

Hopes mage har börjat bli riktigt rund, men än får vi vänta tre veckor tills vi får träffa hennes bebbar. 

2018-05-12

Igårkväll kom Yazna och Qarats bebisar! 

2018-05-09

Yazna som ska ha bebisar är nu sedan ett par dagar installerad i vårt sovrum. Hon njuter av att få lite extra uppmärksamhet så här i slutet. Hon passar på att ladda extra energi genom att sova i vår säng. Det gillar hon. Jag har sett att det sparkar i magen så något finns det därinne. Hon brukar få tre stycken så jag hoppas att allt går bra och att vi får tre fina bebisar även den här gången.

2018-04-29

Nu mår vi bättre här hemma trots en envis hosta som inte vill ge sig. 

Uppdaterat planer. Vi väntar två kullar. 

2018-04-16

Här hemma händer det precis ingenting just. En envis förkylning/influensa har snart förstört en vecka för mig och familjen. Har kommit efter med precis allt för man är orkeslös. Många av katterna behöver duschas men inte orkar jag det nu. Man får vara glad om man själv orkar ta sig in i duschen... 

Katterna gillar att värmen ökade lite ute så de nu kan få vara ute i rastgårdarna lite längre om dagarna. Det gillar dom! 

2018-04-09

Nellie som flyttade till Gotland har det jättebra. Fann sig tillrätta väldigt snabbt och har verkligen blivit en i familjen.

Sista dagarna har katterna fått komma ut en stund i sina rastgårdar. Vi har i alla fall haft ca 7-8 grader dagtid men de verkar tycka det är ok. 

Min längtan efter nya kattungar att pyssla med har startat. Men än får vi vänta ett tag. Om allt går bra ska det komma en kull i maj. 

2018-04-01

Nu har vår fina tjej Qlarizza blivit hämtad av sin nya familj. Lycka till!

2018-03-31

Idag har mitt lilla hjärta Nellie blivit hämtad och är nu på väg till Gotland med Anneli och Håkan. Nellie har redan funnit sig väl tillrätta i Annelis famn/knä i bilen. Nu ska de åka färjan också och senare ikväll när de kommit hem ska Nellie få träffa två andra katter. Vi hoppas att de snabbt ska bli kompisar och få mycket roligt tillsammans. 

Jag önskar Anneli och Håkan ett stort lycka till med Nellie! 

2018-03-25

Katterna har idag fått vara ute i rastgården för första gången i år. Vi hade 7 grader på dagen och soligt och katterna älskade det! 

2018-03-24

Idag har vi haft besök. En familj har varit här och hälsat på Qlarizza som vi har till omplacering så hon kommer flytta om en vecka till dom! Jag kunde inte ha hittat ett bättre hem till henne :) 

2018-03-21

Vår underbara Nellie har idag varit hos veterinären för sin andra vaccination, blivit chippad och besiktad utan anmärkning. Fin och frisk tjej! Nellie flyttar nästa vecka till sin nya familj. 

2018-03-15

Det händer inte så mycket här hemma för tillfället så det finns inte så mycket att skriva om. Men vi har lilla söta Nellie kvar här som nästa vecka ska få sin andra vaccination. Hon är som en frisk fläkt, ett litet yrväder, glad o sprallig och så älskad av alla! Det ligger massor av bilder och videoklipp på instagram för den som är intresserad. Nellie flyttar i påsk till sin nya familj och börjar då sitt nya liv. 

Vi har haft en del intressenter på Qlarizza som vi söker nytt hem till men jag har inte tyckt att de har passat riktigt. Tack alla ni som gjort förfrågning på henne, men jag är som alltid väldigt noga och vill att det ska bli ett perfekt för evigt hem. Så vi söker vidare. Jag vill inte använda mig av Blocket utan hoppas på att man ska hitta hit till min hemsida ändå. När hennes dotter Nellie flyttat i påsk får Qlarizza flytta in till Qing och sällskapa med honom. Jag kan tillägga att Qlarizza inte är en problemkatt utan lätt att sköta om, bra mage, äter både torrfoder och massor av god blötmat. Hon väger ca 3,6 kg nu efter kastreringen, är rund och go. Väldigt lugn och fin tjej. 

Vi söker även nytt hem till min supergoa Frazze som alltid ligger i min famn på kvällarna. Jag måste försöka hålla ner antalet katter så enbart därför är han till salu. Mysigare katt får man leta länge efter. Rätt pris till rätt familj. Så kom gärna med en intresseansökan vid seriöst intresse för honom. 

2018-02-24

Nellie är nu tingad av Anneli och Håkan som bor i Visby på Gotland. De har redan två kastrerade chinchillaperser killar, den ena från mitt katteri. Det känns väldigt bra att Nellie kommer till en familj som jag redan är bekant med. Så det känns 100 % tryggt! 

2018-02-23

Lilla underbart söta Nellie, min lilla tårtsmula, har idag varit hos veterinären och blivit undersökt och fått sin första vaccination. Frisk och fin kattunge. Hon är nu till salu till ett lugnt och fint hem. Vid intresse maila först ett långt mail med mycket info om vem du och din ev. familj är. Jag är alltid väldigt noga med var mina kattungar hamnar och kommer självklart vara lika noga med Nellie.

Royal Canin har nu försämrat sitt kattungepaket. Istället för 500 kr i presentcheck att köpa foder för till köparen har de nu sänkt det till 200 kr. Och vi uppfödare måste själva hämta kattungepaketet med foderhinken och det lilla som finns i den på posten, och förvara hemma tills kattungen flyttar. Det blev visst för jobbigt för djurbutikerna att ta hand om den biten. Tråkigt när mycket ändras till det sämre...Blir det någonsin bättre? Nej alltid åt andra hållet. 

2018-02-19

Ändrat lite här och där... 

Lagt in en kull som består av en unge på kattungesidan. Sålda kattungar inlagda i galleriet. Frazze till salu. Qlarizza söker nytt hem. Jasmine finns under honor. 

2018-02-17

Nu är Matheo också hämtad. Sista kattungen för den här gången som flyttade. Han kommer få det jättebra hos Annette och Göran. Lycka till! 

Nu dröjer det tills vi har nya kattungar igen. Hope och Noah hade lite skoj häromdagen och vi får se om det tar den här gången. Förra gången blev hon skendräktig bara. 

Vi har en kattunge på 9 veckor som snart kommer ut till salu här på hemsidan. Mer info kommer nästa helg. Hemmet som jag kommer sälja henne till ska ha mycket tid och vara hemma mycket. 

2018-02-11

Milton har nu blivit hämtad av Tova och Mats och har nu en biltur på ca 4,5 timme innan han är framme. Lycka till med Milton och hoppas att han ska gilla sina nya kompisar! 

2018-02-10

Nu är Lollo på väg till Kristianstad! Stort lycka till med raringen! 

Lilly är också hämtad nu och på väg hem till Nora. Lycka till! 

Imorgon ska Milton hämtas och sedan är det bara Matheo som får stanna en vecka extra innan han flyttar. 

2018-02-09

Idag har vi haft hämtning av kattungar. Först var det Max och Mauritz som blev hämtade och på eftermiddagen var det Lyckas tur. Vi önskar dem alla ett stort lycka till! Nu ska jag duscha Lollo och Lilly för det är deras tur imorgon :) 

2018-02-06

Båda kullarna har idag varit hos veterinären för vaccination, besiktning och chippning. Friska och fina kattungar! De var så duktiga och var tysta och lugna hela tiden. Jag är så nöjd med dem alla! 

Milton blev tingad idag av en familj som redan har en katt från mig tidigare! Så Milton kommer få en kastrerad chinchillatjej som sällskap. 

2018-02-02

Matheo är nu också tingad! Han ska flytta till Annette och Göran i Valdemarsvik där han kommer få en kastrerad Brittisk långhårs tjej som sällskap.

2018-02-01

Frazze blev idag kastrerad. Det blev för jobbigt att ha fyra fertila hanar att hålla reda på. Jag hade tänkt para Frazze med Yazna för hon är en duktig hona som brukar lära ut hur parning går till första gången :) men jag tror inte att hon lyckades lära ut så det blev rätt denna gång. Men säker är jag inte så det blir att vänta några veckor för att se om de ändå gjort något när matte inte varit med, och sedan får Qarat ställa upp istället. Det ska bli skönt när Frazze lugnat ner sig lite, inte luktar så illa så han kan få flytta in till oss igen. Han är en så underbar kille! Eftersom jag inte vill samla på mig för många kastrater så kommer vi leta efter ett nytt hem till honom under våren/sommaren. 

Nästa vecka är det veterinärbesök för Tamaras och Blondies kattungar. De ska då vaccineras, chippas och besiktas. Sedan börjar de flytta till helgen. 

2018-01-27

Min underbara Lova är nu på väg till Kristianstad. 

Vi, och speciellt jag kommer sakna henne otroligt mycket, men när man vet att hon kommer få det jättebra i sitt nya hem så känns det helt rätt. Lycka till med Lova!

2018-01-25

Jag fick ett underbart SMS idag och så här står det: 

Hej! Ville bara berätta att vår lilla kisse är First Lady och min son tycker att han fått ett syskon. Hon är med överrallt. Hur klarade vi oss tidigare? /Hollys matte och lillhusse. 

Ja det kan man fråga sig...hur klarar man sig utan djur och speciellt katt säger jag. Holly omplacerades för nästan två månader sedan och har funnit sig mer och mer tillrätta för varje vecka som gått. Nu är hon en i familjen! Underbart! 

2018-01-21

Kattungarna mår bra och växer för fullt. De leker så fint med varandra och är väldigt mysiga och sociala kattungar. 

2018-01-08

Imorgon ska vi till veterinären för första vaccinationen för kattungarna. (utan stamtavlor o vaccinationskort)

2018-01-07

Nu är även Max tingad och det mysiga är att Max och Mauritz kommer till samma hem. De kommer alltid ha varandra. Underbart! 

2018-01-05

Vi har haft trevligt besök här idag! Lisa och hennes mamma Åsa var här för att titta på alla kattungarna och självklart hälsade de även på alla vuxna katter. Det var en mycket roligt eftermiddag med mycket prat och skratt :)  Lycka kommer flytta hem till Lisa när hon är leveransklar och där finns även en perserkompis vid namn Ralf! 

2018-01-02

Så var år 2017 äntligen över. Det var ett långt och jobbigt år med sorg och andra tråkigheter. Hoppas verkligen att det här året kommer bli bättre. 

Nyheter för år 2017

2017-12-31

Gott Nytt År!

2017-12-29

Ljuvliga Mauritz är nu tingad! 

2017-12-27

Vi har fotat idag. 

Det finns bilder på L- och M-kullen nu. 

2017-12-26

Så skönt att julen är över. Det är en överskattad helg och jag skulle gärna ta bort den ur almanackan. 

Kattungarna växer och mår bra här. Vi skulle behöva fota dem igen men som sagt tiden har inte räckt till här. Jag hoppas att vi ska få till lite bilder nu i veckan. 

Har idag badat alla nio kattungarna. 

2017-12-24

God Jul! 

2017-12-15

Nu är även mysiga Lollo tingad!

2017-12-09

Söta Lilly är nu tingad! 

2017-12-08

Vi har idag fotat alla nio kattungarna så gå gärna in i vardera kattunges galleri för en titt! 

2017-12-05

Idag blev Tamaras ljuvliga tjejer 3 veckor gamla. Det är nu livet börjar! Så imorgon ska hagen tas fram så de får börja öva på att gå mera och bli stadiga. Sedan är det dags för fotografering som jag vet att många väntar på. Vi brukar fota vid 3 veckor men nu när vi är inne i den här mörka tiden på året så fungerar det inte att fota när som helst på dagen utan man måste passa in förmiddagen när ljuset skiner in i genom fönstret. Så bilder kommer snart. Ni får vara tålmodiga. 

Blondies fina ungar blir imorgon 3 veckor och ska även de få hage då. Samma sak för dom att foton kommer på dem under veckan. Jag upptäckte att vi hade ytterligare en BLÅ chinchilla i kullen! Maya! Inte bra för mig som ska minska ner antalet katter, när det står en blå chinchilla hona på min önskelista...Jag har hittills bara fått hanar som är blå chinchilla. De är ganska sällsynta. Blå shaded silver däremot finns det fler av. 

2017-12-02

Igår flyttade Izor till min dotter Melina och hennes sambo Mattias i Göteborg där de pluggar. Izors syskon flyttade i augusti men av olika anledningar blev Izor kvar hos oss och han blev snabbt min följeslagare här hemma. Så underbar så det var faktiskt lite jobbigt igår när han blivit hämtad här på morgonen av Mattias föräldrar som skulle ta en tripp till Göteborg över helgen och hälsa på ungdomarna. Dagen kändes konstig. Det var inte som vanligt här hemma. Men efter att ha fått bilder och sett att han funnit sig väl tillrätta och inte var det minsta bekymrad över flytten så börjar det kännas bra igen. Och jag får ju fortsätta träffa honom eftersom Melina kommer ta med honom hit igen över julen och även i sommar förmodligen. 

Jag har en följeslagare till här hemma som älskar sin matte. Det är Lova som jag har till omplacering. Hon vill alltid vara där jag är och ser jag inte att hon sitter där bedjande om uppmärksamhet så jamar hon på mig. Så letar du efter en vuxen katt till sällskap så tveka inte. Du kommer inte ångra dig. 

2017-11-27

Underbara Holly har idag flyttat till Stockholm till en familj där hon ska få ett lugnt och skönt liv. Stort lycka till med Holly!  

Alla kattungarna har ögonen öppna sedan några dagar tillbaka. De börjar bli mer och mer medvetna om världen utanför bolådan. 

2017-11-24

Kattungarna har börjat öppna ögonen sedan några dagar tillbaka. Så mysigt! Finns några foton på instagram för de intresserade. Alla mår bra, äter, sover och njuter av sin mammas uppmärksamhet. Mina kattmammor ligger i bolådan de första två veckorna  mest hela tiden så de små kan dia sina magar fulla med mjölk. Efter det brukar de börja lämna dem när de sover och ligger då istället på golvet utanför bolådan för att snabbt komma till undsättning när någon piper. 

2017-11-20

Nu har varje kattunge ett eget galleri med en liten bild. 

2017-11-19

Alla nio kattungar mår bra. Knubbiga och fina, äter själva utan tillägg. Mammorna är lika duktiga som vanligt. De ligger hos sina små hela tiden förutom när de äter eller går en sväng på lådan. Mina kattmammor är totalt trygga med sin mammaroll. De mår bra när de har kattungar och framför allt tycker de om att visa upp sina småttingar när man går för att kolla till dom. Så stolta mammor! 

Nu finns det information om de båda kullarna. 

2017-11-15

Babyboom!

Igår fick min underbara Tamara sin kull med ungar. Hon fick fyra stycken fina flickor. Jag hade räknat med tre ungar för hon var inte speciellt stor. Allt gick bra och de kom igång med att äta snabbt. 

Idag fick Blondie sin kull! Det blev många ungar som vanligt. Fem stycken föddes under förmiddagen. Jag satt länge och väntade på att det skulle komma en eller två till eftersom hon hade gått upp så otroligt mycket mer den här gången och var så tjock så det såg ut som hon svalt en badboll. Men det kom ingen mer och Blondie såg nöjd men trött ut. Alla kom igång med att dia och vi hoppas att allt ska gå bra för både Tamara och Blondies ungar. Jag ska kontrollera könen på Blondies ungar senare när jag väger dem igen men vad jag kunde se så var det en tjej och fyra killar. 

Vid intresse för en kattunge tas intresseanmälningar emot nu per mail.

2017-11-03

Vi har två fina kastrerade unga tjejer som vi söker ett varsitt nytt hem till. Ej tillsammans! Du ska ha vana av perser sedan tidigare, inga katter eller hundar hemma. Vill du ha ytterligare en katt senare måste det vara en kattunge som tillkommer hemmet. Ej heller någon hund som helt plötsligt flyttar in. Jag vill inte ha kontakt av någon som tar hand om omplaceringar på löpande band. Jag är oerhört noga med var mina raringar hamnar och att det blir ett förevigt hem till dem så inga oseriösa personer hör av sig tack. 

Vid köp av en kommande kattunge hos mig i vinter kan en av dessa mysiga honor följa med som sällskap utan kostnad. 

Ni som hört av er som fått ett nej har inte haft det perfekta hemmet till mina goa tjejer. 

2017-10-08

Vi söker ett nytt hem för en av våra honor som nyligen blivit kastrerad. Ta en titt under omplacering. 

2017-09-26

Idag blev Jesper hämtad av sin nya matte. Vi önskar Anne ett stort lycka till med raringen! 

Har lagt in bild på varje kattunge i galleriet från de sista tre kullarna. 

2017-09-24

Jag har nu haft besök av en trevlig familj från Södertälje som ville hälsa på Jonas och självklart gillade de honom! Lycka till med Jonas och hoppas att han ska gilla sin nya kattkompis. 

2017-09-17

Vi har idag haft trevligt besök! Anne och Markus från Stockholm var här och tittade på kattungarna och det slutade med att de köpte Jesper. Han ska flytta hem till dom om en dryg vecka. Det kommer bli jättebra för Jesper hos dom och en kastrerad perser finns där redan som gärna vill ha en kompis. 

2017-09-10

Juline blev hämtad tidigt på morgonen och är nu på väg med sin matte till Norge. Lycka till med Juline! 

Jesper och Jonas har vi ännu inte hittat någon ny familj till så de blir kvar här ett tag till. 

2017-09-08

Julius har ikväll blivit hämtad av sin matte Linn. Stort lycka till med Julius! 

2017-09-05

Vi har varit hos veterinären med alla ungarna idag för vaccination, besiktning och chippning. De var alla friska och fina. Färdiga att flytta nu i veckan. 

2017-09-02

Nya bilder på Jonas.

2017-09-01

Nya bilder på Jesper.  

2017-08-27

Uppdaterat omplacering och kattungar. 

2017-08-22

Idag har jag roat mig med att duscha fem katter. 

2017-08-19

Kattungarna har haft trevligt besök idag så Julius är nu tingad.  

2017-08-13

Ikaroz är nu hämtad och har en lång bilresa till sitt nya hem i Sundsvall. 

Lycka till Cathrine med Ikaroz! 

2017-08-11

Emma och Jimmy från Västerås har nu hämtat Ina och är på väg hem. Ina kommer få en kompis där som också kommer ifrån oss. Lycka till med Ina! 

2017-08-09

I-kullen har nu varit hos veterinären också. De har fått sin andra vaccination, blivit chippade o besiktade. Så i helgen blir Ina och Ikaroz hämtade. 

2017-08-08

Vi har varit iväg till veterinären med J o K-kullen för deras första vaccination. De var friska och fina allihop. Qlarizzas fem ungar som är väldigt lugna skötte sig perfekt. Hollys ensamma unge Katja, som har hur mycket energi som helst hemma var totalt lugn och fin hon med. 

Qlarizza och Holly bor ensamma med sina ungar i varsitt rum, men för att Hollys unge Katja ska få chansen att leka med andra kattungar och lära sig hur man beter sig mot andra katter så får de varje dag leka tillsammans i ytterligare ett rum där ungarna får träffas. De brukar vara tillsammans i 2-4 timmar för lek och sovstund. Mammorna tar det lugnt i sina rum när ungarna är iväg på "dagis". Katja blir så glad att hon springer på tvären när hon får se sina kompisar. Hon har så otroligt mycket energi i den lilla kroppen och hon springer och försöker få igång sina kompisar till lek genom att hoppa och skutta bredvid dem. Dom tycker nog hon är lite jobbig men hon brukar få igång dem med sina ihärdiga försök. 

2017-08-07

Nu finns det nya bilder på kattungarna :)

2017-08-05

Vi har varit lite dåliga med att fota den här sommaren men tiden har inte riktigt räckt till då det har varit så mycket annat som tagit tid. Men imorgon och övermorgon ska vi ta oss tid med att försöka få Qlarizzas fem ungar på bild. Så titta gärna in snart igen. 

2017-08-03

Nästa vecka ska kattungarna till veterinären för vaccination. 

Vi har tre härliga killar till salu. Passa på för det dröjer innan vi kommer ha kattungar igen. 

2017-07-19

Juline är nu tingad och kommer flytta till Norge när hon är leveransklar. 

2017-07-11

Idag har I-kullen fått sin första vaccination och samtidigt passade jag på att vaccinera fyra av de vuxna katterna. Bilen var alldeles full av transportburar :)

2017-07-02

Vi har fotat J o K-kullen idag.  

2017-06-26

Ina, Izor och Ikaroz har sedan några dagar tillbaka hela stora kattrummet att springa och busa i. De visade helt klart att Nu räcker det Matte! Vi vill inte vara i hagen längre! De klättrade på gallret och jamade högt så fort jag kom in till dem. De kämpade om att få komma upp till mig och Ina som är störst klättrade nästan över. Izor som snart är ikapp sin bror i vikt kämpade på han med. De är alla matglada och vikterna ökar hela tiden. De har stora runda magar av all god mat de vräker i sig. När jag går in till dem brukar jag sätta mig på golvet och vips så har jag tre kattungar i min famn. Ina brukar klättra upp själv för hon gillar att pussas. Sedan brukar hon hasa ner och lägga sig skönt med min ena arm som stöd. Där kan hon ligga tills hon somnar. Ikaroz och Izor brukar lägga sig i knät där de ligger och rullar runt och vill bli killade på magen. De är alla tre supersociala individer som gör allt för att man ska ha tid att sitta ner en stund med dem. Hope som är mamma till dem är väldigt lugn och sköter om dem perfekt. 

Qlarizzas fem bebisar växer och mår bra. Tanken var att vi skulle fota dem nu den här veckan eftersom de blir 3 veckor imorgon men jag tror vi sparar det tills de är 4 veckor istället för tiden räcker inte riktigt till just nu för fotografering eftersom det är min man som fotar och jag som arrangerar. Han jobbar mycket ett par dagar till och har sedan semester ett par veckor men vi har en flytt att ta hand om. Min pappa gick bort i februari och huset är nu sålt och allt ska tömmas och städas och vi ska börja den här veckan med det. Så fotograferingen tar vi nästa vecka istället. 

Holly och hennes bebis bor i vårt sovrum och jag tar ofta upp bebisen, Katja, i sängen, och det älskar Holly att få dia och ta hand om bebben där. Hon är duktig med bebisen och verkar trivas väldigt bra i sin mammaroll. Snart ska Katja få en liten hage och så länge hon är kvar i den så får de vara kvar i vårt sovrum. Sedan har jag planerat att de ska flytta in i dotterns rum där Holly är van att bo sedan innan dräktigheten. Vår dotter Melina kommer hem från Göteborg om ett par dagar och är sedan hemma juli-augusti tills studierna börjar igen. Så det passar bra att hon får sällskapa med Holly och Katja då samtidigt som hon pluggar sin sommarkurs på datorn. Kan tänka mig att Katja kommer sitta på bordet mellan Melina och datorn och mysa under pluggandet. Det blir alldeles perfekt. När sovrummet blir tomt så ska istället Hope, Ina, Izor och Ikaroz få komma in till oss. Det kommer de älska eftersom de vill vara nära hela tiden och de kommer garanterat gilla att sova i sängen. Qlarizza som då har fem stora kattungar som börjar bli rörliga och busiga får då istället Hopes stora rum att vara i. Allt är uträknat i minsta detalj. Perfekt! 

I mitten av juli och en månad framåt kommer Elsa och Ester bo hos oss när familjen är iväg på semester. Det är Blondies två flickor från hennes sista kull i nov 2016. Flickorna ska nu först kastreras så inga "olyckor" händer under besöket här :) 

Jag har nu beställt stamtavlor till alla kattungarna och brevet ska bara läggas på lådan. 

Nu har jag några katter som behöver duschas.....bäst att ta tag i det. Hej svejs!

2017-06-22

Trevlig Midsommar! 

2017-06-19

Nu är Ikaroz tingad av Catherine som bor i Sundsvall. Ikaroz kommer få en hund som kompis. 

2017-06-18

Emma och Jimmy har varit här idag och tingat Ina. De blev väldigt förtjusta i henne :) De har en katt från mig sedan tidigare som behöver ha sällskap. 

2017-06-17

Nu finns det nya bilder på I-kullen. 

2017-06-14

Det går bra för alla kattungar vi har hemma nu. De växer och mår prima. 

Hopes underbara ungar kan börja tingas från och med nu på söndag när de blir fem veckor gamla. De är framåt och mysiga allihop och har nu även börjat äta lite smått av torrfoder och blötmat. Izor som är lite mindre än sina syskon har blivit väldigt mammig av sig eftersom jag har matat honom en del med mjölkersättning. Han skriker så fort han ser mig och vill upp för att få en egenstund med mig. Han ska hamna hos någon som har mycket tid för honom för han är supermysig. Inte hos någon som redan har en hel hög med djur hemma så han blir en i mängden. 

Qlarizzas fem ungar växer och är trinda och goa allihop. De är nu 8 dagar gamla och det är flera som redan har öppnat ögonen. 

Holly som har en unge sköter om den lilla perfekt. Ligger i bolådan hos henne 99 % av tiden så hon kan dia så mycket hon vill. Lillan växer och går upp snabbt i vikt så mjölk finns det gott om. 

2017-06-10

Nu finns det info och bilder på J-kullen! Jätteroligt med en så stor kull! 

Igår hade vi födsel igen. Denna gång var det Hollys tur. Det var hennes allra första kull och det blev bara en bebis. 

2017-06-08

Det är harmoni i Qlarizzas bolåda som är full med små kattungar! Ungarna är tysta och mätta och mår bra. De är nöjda små bebisar med magar fulla med mjölk. Alla kom igång med att dia inom 1-2 timmar efter födseln. Mjölken verkar räcka till också för vikterna ökar på bra för dem alla. Qlarizza ligger hos dem precis hela tiden förutom när jag kommer in och mutar henne med lite god mat. Då hoppar hon snabbt ifrån dem för maten går före. Nu ska jag börja fundera på namn och när jag funderat klart kommer det ut mer information om ungarna! :) 

Nu finns det videoklipp på instagram på småttingarna för den som är nyfiken redan nu :) 

2017-06-06

Qlarizza fick sina efterlängtade bebisar i morse. Hon har lurat mig i dagar att hon varit på gång så jag är så glad att väntan är över nu. Hon födde lätt och smidigt som vanligt och hon och bebisarna mår bra. Mer information kommer om några dagar. 

Hopes ungar fick komma ut i hage framåt kvällen. 

2017-06-04

Nu har Hopes ungar blivit 3 veckor gamla och bilder blev tagna idag. Ina och Ikaroz verkar bli väldigt stora och kraftiga medan Izor är lite mindre. Jag matar honom med KMR för att han ska komma ifatt dem. Bilderna på Izor blev inte så bra men det kommer nya efterhand.

2017-05-29

Igår blev kattungarna 2 veckor gamla. Idag har de fått flytta från vårt sovrum till ett större rum som vi kallar för kattrummet där de nu har fått en större bolåda som de kan kika ut mer ifrån och få uppleva vad som finns utanför lådan. Mamma Hope har mycket noga kollat in varenda vrå i rummet för att inget ska överraska henne sedan. När hon var klar lade hon sig hos sina ungar och diade dem. Allt var frid och fröjd. Hon verkade nöjd. Om en vecka plockar vi fram gallerhagen och då börjar det även bli dags för nya foton på dem. Efter det kommer jag börja fundera på var de ska hamna. 

Qlarizza som väntar bebisar med Qarat börjar bli riktigt rund. Hon ligger och jäser i värmen och gör inte mycket om dagarna. Imorgon ska hon få flytta in i vårt sovrum och göra sig hemmastadd där inför födseln som är beräknad om en vecka. Jag är väldigt nyfiken på vad den magen innehåller :) 

2017-05-24

Allt går bra med kattungarna. De är idag 10 dagar gamla och nu har de alla öppna ögon. Väldigt söta såklart! Mamma Hope har hos mig sin första kull ungar och hon är otroligt duktig som mamma. Hon har haft två kullar tidigare hos Twintorps där hon är född och hon var lika duktig där enligt Susanne. 

2017-05-19

Nu ligger det ute lite mer info om kattungarna. 

2017-05-18

I söndags kom Hopes bebisar! De växer och mår bra. 

Mer information kommer snart.

2017-05-09

Man blir som uppfödare väldigt glad när köparna tar sig tid att hålla kontakten direkt och berätta hur de första dagarna går steg för steg. Man får se videosnuttar där kattungen ligger och myser och man får kort skickade där man verkligen ser att allt går strålande. Vissa ringer och vi har långa samtal där jag bara njuter av att höra hur bra allt går och hur mycket de tycker om sin nya vän. Kort sagt, jag är överlycklig att Hortenzia, Hubertuz och Herkulez kommit till så perfekta hem! 

2017-05-08

Nu har sista kattungen flyttat. Vi åkte till Arlanda på förmiddagen och lämnade av Hubertuz till hans nya matte och sedan blev det flyg till Tromsö i Norge. Stort lycka till med spinnmaskinen "Hubbe" :) 

2017-05-05

På förmiddagen kom Hortenzias nya matte Caroline och nya husse Claes, och hämtade henne. Nu ikväll ringde matte och berättade att Hortenzia låg och sov i hennes knä och att det gick över förväntan :) Hon var redan framåt och tog för sig trots att det redan finns en katt i hemmet. 

Framåt kvällen blev Herkulez hämtad av Sara och Elin, hans två nya mattar, och de är nu på väg hem. 

Stort lycka till med mina raringar! 

2017-05-03

Idag har H-kullen varit hos veterinären för vaccinering, besiktning och chipp. De var friska och fina och skötte sig bra. På fredag börjar de flytta. Hortenzia och Herkulez blir då hämtade av sina nya familjer och på måndag åker vi till Arlanda där Hubertuz matte möter upp för att sedan flyga till Norge. 

2017-04-13

Vi har haft trevligt besök här idag så nu är G-kullen hämtad och på väg till sina nya hem. Gabriel och Gimli hämtades av Birgitta från Göteborg och Gulliver av Sandra från Falkenberg. Stort lycka till med raringarna! 

2017-04-10

G-kullen har nu varit hos veterinären och de var friska och fina allihop. De skötte sig perfekt och var lugna både i bilen och hos veterinären. Nu är det bara några dagar kvar tills de flyttar. 

2017-04-09

Tiden går fort. G-kullen är nu nästan leveransklar och imorgon ska de till veterinären för andra vaccineringen, chipp och besiktning. Sedan flyttar de på torsdag. 

2017-04-04

Uppdaterat planer. 

2017-04-03

Vi har idag varit iväg med Hortenzia, Hubertuz och Herkulez till veterinären där de fick sin första vaccination och fick en lättare undersökning som visade att de var friska och fina. De var lugna under bilresan och tog allt som ett äventyr verkade det som. 

2017-04-02

Vi har en ljuvlig kattunge till salu som vi ännu inte hittat det perfekta hemmet till. Bild på honom finns på frontsidan och i Hubertuz galleri under kattungar. 

Ibland går det väldigt snabbt att hitta rätt hem :) Hubertuz är nu tingad och kommer flytta till Norge. 

2017-03-19

Idag har vi haft ett mycket trevligt besök av Caroline och Claes från Skara. De tingade lilla fröken Hortenzia som kommer få det jättebra hos dom :) Ett katt"troll" finns där att busa med när de lärt känna varandra.

2017-03-16

Nu när det börjar bli varmare ute har vissa av de vuxna katterna fått komma ut i sina rastgårdar några timmar mitt på dagen. Det har de verkligen gillat!

2017-03-10

G-kullen har varit ute och åkt bil idag till veterinären. De var lugna och fina både i bilen och när de blev undersökta och fick sin vaccination. 

Jag passade på att åka och hämta mammas katt Zimba (S*Ma'Chillas Kyle) så han med fick sin vaccination. Han blev väldigt mycket beundrad av alla på veterinärkliniken och de säger alltid att jag har så fina katter eftersom de har lite mer nos :) 

2017-03-09

Idag har vi haft trevligt besök av Elin o Sara från Stockholm och de tingade Herkulez. 

2017-03-08

H-kullens stamtavlor kom häromdagen och G-kullens förra veckan. Sverak har ändrat utseende på stamtavlorna helt plötsligt utan en förvarning och jag är faktiskt besviken. Nu ska inte vaccinationer och andra intyg skrivas på stamtavlan utan på ett separat häfte där vi själva ska skriva i namn, reg.nr och färg osv. Sveraks arbete med att häfta ihop stamtavlan sparar de nu in på. 

2017-03-02

Nu har vi fotat H-kullen.

2017-02-26

Ibland blir inte livet som man vill. Min älskade pappa gick bort igårkväll och vi har ännu inte förstått det. Varför hände detta? Kunde man gjort något för att det inte skulle hända? Det kommer vi aldrig få veta. Han är nu borta och vi i familjen stöttar varandra nu i sorgen. 

Du är djupt saknad Pappa!

Så av förklarliga skäl så kommer det inte några fotografier på H-kullen idag. Vi tar det när vi orkar... 

2017-02-25

H-kullen är nu 3 veckor gamla och det var dags för dom att få komma ut i en liten hage. G-kullen som blir 6 veckor imorgon fick istället flytta till det stora och roliga lekrummet och slippa sin hage som nu H-kullen fick istället. Så nu blir det att börja om igen med små bebisar som tultar omkring och ska lära sig gå på sandlådan och äta vanlig mat. 

G-kullen började springa omkring och leka direkt när de såg alla nya saker. Klösträden kommer de snart att börja utforska och klättra i. 

Vårt sovrum blev nu tomt på kattungar men Elviz och Frazze kommer en tid att sova med oss på nätterna där och förmodligen vill Blondie också vara där ungarna är då. Dagtid är de med oss på båda våningarna, de springer rätt så obehindrat i trappen nu även om de snubblar till ibland de sista tre stegen. Man får hålla koll på var man sätter fötterna för de är precis överrallt just nu känns det som. Det tog bara en dag för dom att bli vana vid att vara i hela huset. Blondie är lite överbeskyddande fortfarande och kommer springandes så fort de piper. Hon har varit extra mammig den här gången tycker jag och verkar ha svårt att släppa kontrollen. 

Imorgon har jag planerat in att H-kullen ska fotograferas. 

2017-02-24

Nu finns det nya bilder på G-kullen. 

2017-02-22

Så kom då dagen då Una och Teddy skulle flytta till en ny familj som har längtat jättemycket efter att få hämta dem. De kommer få massor av härlig uppmärksamhet hos dem så det känns bra. Vi önskar familjen ett stort lycka till med Una och Teddy. 

2017-02-21

Nu har Frazze fått sin andra vaccination, blivit chippad och besiktad utan anmärkning. Han kommer bo kvar hos oss. Förhoppningsvis ska han kunna bli en fin avelshane. 

2017-02-19

Nu är Gimli tingad och han kommer få flytta tillsammans med sin bror Gabriel till Göteborg. 

2017-02-18

Igår fick Elviz sin rabiesspruta. Idag har han varit väldigt trött och knappt velat att man ska ta på honom. Som om han hade ont i huden. Nu ikväll börjar han bli mer normal igen men han är väldigt trött. Jag ogillar verkligen det här med att vi måste spruta in gift i katterna som ska åka till Danmark, Finland och Åland. Och när veterinären speciellt skickar med ett papper med biverkningar så förstår man att det är starka grejer det där. De berättade för min man som fick ta veterinärbesöket igår eftersom jag var sjuk, att vid tre olika tillfällen hade ägaren varit tvungen att vända tillbaka med bilen och åka i ilfart tillbaka till veterinären för att djuret tuppade av på väg hem. Fy så otäckt. 

Sverige har inte rabies så varför ska vi ta det när de ska till Danmark? Det är helt sjukt. Och en liten kattunge som bara varit inomhus med sin mamma och sina syskon - hur ska den ha fått rabies och tillråga i ett rabiesfritt land? Tidigare kunde katten flytta när den hunnit bli 12 veckor och innan 3 månader. Det är en veckas glapp där det gick jättebra att låta kattungen flytta. Men se det går inte längre. Nu ska vi skjuta i dem det här giftet. Jag blir så sur.... 

2017-02-13

Nu är även Gulliver tingad. Han kommer flytta till Falkenberg när han blivit 12 veckor och kommer där få en kattkompis. 

2017-02-12

Så var det då dags för Eroz att bli hämtad av sin nya matte och husse och de är nu på väg till Östersund där han ska få en kattkompis. Lycka till med Eroz! 

Gabriel är nu tingad och kommer flytta till Göteborg vartefter. 

2017-02-09

Nu har Ester och Elsa blivit hämtade och är på väg hem till sin nya familj i Enskede. Stort lycka till med de underbara tjejerna!

På kvällen blev även mysiga Eliaz hämtad och är nu på väg till Huddinge där han kommer få en kattkompis. Lycka till med Eliaz! 

Nu finns det en liten huvudbild på varje kattunge i H-kullen. 

2017-02-08

Har lagt ut mer information om H-kullen. 

2017-02-06

Idag har Blondies fem ungar varit hos veterinären. De har fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade utan anmärkning. De var alla friska och skötte sig utmärkt. Ingen oro alls hos någon av dem under veterinärens undersökning. De var bara nyfikna och sa inte ett pip ens när de fick chippet. 

På torsdag flyttar Elsa, Ester och Eliaz och på söndag är det Eroz tur. 

2017-02-05

Nu finns det 3 veckorsbilder på G-kullen. Så fina allihopa! 

De har idag fått flytta ut i hage på golvet så de nu kan få börja röra på sig mer. 

2017-02-04

Nu har Yaznas & Noahs bedårande bebisar kommit! Allt gick bra. Mer info kommer om några dagar. 

2017-02-03

Här sitter jag och väntar på att kattungarna ska ploppa ut. Det är dag 66 om det tog första parningsdagen. Vi får väl se om det händer något under dagen/kvällen. Det är väldigt drygt att sitta och vänta in en födsel. Men man kan inte göra annat än att sitta med och vänta....och vänta. Är rätt så trött på att sitta i vårt sovrum nu. Vad kan man göra? Läsa en bok, bläddra i en tidning, sitta och kolla FB fram och tillbaka. Hela natten har klockan ringt för att jag ska kolla henne. Huvudet känns tungt och man känner sig lite seg. De kan få komma nu! Hallå bebbar, kom ut i vida världen är ni snälla. Matte orkar inte vänta längre. 

2017-01-30

I helgen fick E-kullen duscha igen och även mamma Blondie. Det gick otroligt bra och de flesta gillar värmen från fönen. De har nu badat/duschat ca 5 ggr. Nästa gång blir dagen innan de flyttar. 

Idag har jag roat mig med att bada Wilma och Teddy. Och imorgon fortsätter jag med några till. Såvida inte Yazna får för sig att föda sina ungar som är beräknade att komma på torsdag. 

Tamaras ungar växer snabbt och de börjar redan kunna hålla sig uppe på frambenen. De börjar bli nyfikna på vad som händer utanför lådan men ännu är det 1 vecka kvar innan de får komma ut i hage. De är alla tre väldigt fina och nya fotografier ska tas när de är ca 3 veckor gamla. De intressenter på listan som finns får hålla sig framme då om de fortfarande är intresserade av att köpa en av dem. Då kan vi boka in besök till de som vill komma och titta. De som bor långväga får bestämma sig genom bilder och kanske videoklipp på dem när de går i hagen. 

2017-01-26

Imorse när vi vaknade så hälsade jag som vanligt på Tamaras ungar i bolådan. Två av dem hade då öppnat ögonen! 

2017-01-23

Jag ser att jag inte skrivit något om Blondies fina ungar plus Frazze på ett tag. De mår alla bra och det är verkligen full aktivitet hos dem hela tiden. De klättrar, springer, jagar varandra och försöker få igång sin mamma att leka men Blondie bara övervakar leken. När någon piper till kommer hon som ett spjut för att se vad som hänt. Hon missar ingenting. De diar fortfarande en del men ibland ser jag att Blondie faktiskt går ifrån dem, som om hon säger att NU räcker det. Då lägger hon sig uppe i fönstret där ungarna ännu inte kommer upp. De som följer dem på instagram har sett deras roliga lekar. Jag försöker fota dem hela tiden men det blir mest suddiga bilder för de sitter inte still länge. Jag känner ingen press att jag måste lägga ut på varje enskild unge på instagram. Blir det en bra bild så läggs den ut, annars inte. Videoklipp är lättare. 

Morgon och kväll får de sin blötmat som nu består av lite uppblött babycat + Royal Canins blötmat Kitten Instinctiv + lite gourmé mousse. Magarna är bra och de går alltid på sandlådorna och gör vad de ska. Det finns nu tre stora lådor med tak som de kan välja bland. I den är det lite grövre klumpbildande sand än så länge. Snart ska jag börja blanda i den vanliga finkorniga sanden vi alltid kör med så de är vana vid det när de flyttar. Torrfodret minskar snabbt i skålarna och alla äter bra av det. De föredrar Royal Canin Kitten märker jag. Skålen med Royal Canin Babycat blev kvar hela tiden så nu är det ihopblandat i samma skål. Tre stora skålar finns att äta ur och naturligtvis fräscht vatten som byts morgon och kväll och oftast någon gång dagtid också om det behövs. 

Vi har varit hos veterinären med Frazze idag för hans första vaccination. Blondie fick följa med som sällskap. Frazze skötte sig perfekt som den coola kille han är. Veterinären lyssnade på hjärtat och det lät som det ska :) 

Jag tänkte duscha dem alla nu i veckan igen. Man behöver inte ha tråkigt här. Det finns alltid något att göra....

2017-01-22

Nu har Tamaras fina killar blivit 1 vecka gamla! De äter och sover mest än så länge och de gillar sin mamma väldigt mycket. Så fort hon hoppar ner i lådan så vaknar de till och kryper intill henne och ÄTER så klart :) Det ska bli roligt när de öppnar upp ögonen. 

2017-01-19

Nu finns det mer information om Tamaras fina ungar och även en liten bild finns att titta på. 

2017-01-17

Tamaras bebisar mår bra, de diar allihopa och går upp i vikt som de ska. De verkar väldigt nöjda med tillvaron eftersom de nästan är helt tysta. Några små pip hörs någon gång när Tamara smitit iväg för att äta och dricka vatten. Men hon gör vad hon ska och går direkt tillbaka till sina bebisar som är tre fina killar! 

2017-01-15

Tamara fick ikväll sina bebisar snabbt och lätt. Hon visade inga tecken alls på att något var på gång så jag trodde vi skulle få vänta till imorgon. Hon började föda i klösträdet och jag satt på kontoret alldeles intill henne så jag tyckte jag hörde något konstigt. Gick dit och anade fortfarande inte att hon verkligen hade startat och ut ploppade en unge! I kojan i klösträdet! Oj så stressad jag blev då alla saker var uppe i sovrummet. Men det ordnade sig med min mans hjälp och sedan fick vi installera oss i sovrummet. Mamma och barn mår bra. Mer info kommer om några dagar. 

2017-01-14

Vi har haft besök här idag av en trevlig familj som köpt katt av mig för många år sedan. De föll för Teddy som är en så underbar kille, men även för lilla dockan Una som jag hade tänkt hitta nytt hem till i vår. Så det slutade med att de ville ha båda! Jag blir alldeles varm i själen när jag tänker på att två av mina raringar ska få komma till dom. De flyttar inte förrän 22 februari så jag hinner mysa med dem ett tag till. 

2017-01-12

Jag har lagt in lite bilder på Frazze nu. Snart 6 veckor gammal och helt underbar! 

2017-01-09

Idag har vi varit hos veterinären med Blondies fem ungar så de fick sin första vaccination. Alla var friska och fina. De blev beundrade av alla som jobbade där :) 

2017-01-06

Kattungarna har sedan några dagar tillbaka sluppit ur hagen. De fick vara kvar i den så länge det gick för Frazzes skull eftersom han är så mycket yngre. Men till slut så rymde Ester. Jag vet inte hur hon tog sig över gallret men när jag kom in så sprang hon omkring och busade runt Blondie som låg lugnt på golvet och vilade. De andra såg på henne avundsjukt och ville också ut. När en har lyckats knäcka koden hur man tar sig ut har man inget val. Så hagen togs bort och rummet ställdes i ordning så det passade sex kattungars lek. Nu när man kommer in i rummet så har man fem kattungar klängades runt benen och så kommer Frazze några sekunder efter. Han är inte lika snabb som dom ännu men snart så...

De äter duktigt av både torrfoder och blötmaten som de får morgon och kväll. 

På måndag ska vi ta en tur till veterinären för femlingarnas första vaccination. Frazze och Blondie får stanna hemma. 

2017-01-02

Det är så skönt att Jul och Nyår är över för den här gången. Nu ser vi fram emot våren! 

Vi har idag fotat E-kullen som nu blivit 6,5 veckor gamla. De är sjövilda och sitter inte stilla alls i den här åldern och lyckas man få till en bild när de sitter så har de någon konstig min i ansiktet som jag inte gillar. En bild är en bild och säger bara hur de såg ut den sekunden den togs. Nu blir det inga fler bilder på dem men det kommer ut lite nytt på instagram då och då. 

 

Nyheter för år 2016

2016-12-30

Vi hinner tyvärr inte fota kattungarna den här veckan så vi skjuter lite på det. Det finns en hel del videoklipp på dem på instagram under namnet lenaschinchillor för den som är intresserad. 

2016-12-26

Allt är bra här med kattungarna. De är väldigt busiga nu och har börjat äta riktigt duktigt på sistone. Idag har jag och min dotter Melina badat kattungarna och det var roligt med sällskap. Jag badade och Melina fönade. Kattungarna satt och somnade i hennes knä i den goa värmen. Om några dagar är det tänkt att det ska bli enskilda bilder på E-kullen igen. 

2016-12-22

God Jul till alla gamla och nya kattungeköpare och naturligtvis till alla besökare på hemsidan :) 

Nu ska vi ha en lugn och skön jul med familjen. Vi tar dagarna som de kommer och känner inget tvång av en massa måsten som ska göras. I eftermiddag kommer vår dotter hem från Göteborg och ska vara hemma i drygt två veckor. Det ska bli roligt att ha henne hemma ett tag igen! 

Nu finns det nya bilder på Frazze. 

2016-12-20

Idag har vi haft besök av Käthe som kom hela vägen med tåg från Danmark för att titta kattungarna! Det blev en lång resa, men det var det värt sa Käthe efter att ha myst med de bedårande kattungarna. Hon föll för Elviz som ville vara uppe i hennes famn hela tiden. Det ville även Eliaz och han försökte göra sig hörd hela tiden. Här är jag - lyft upp mig istället! Men det var något hos Elviz som gjorde att Käthe valde honom. Vad det var vet bara hon :) Nu blir det en lång väntan för henne eftersom han måste ha rabiesvaccination för att komma in i Danmark. Så i mitten av mars blir han hämtad. Då blir det en lång resa igen för Käthe men då ska hon ta in på vårt fina Stjärnholms slott så hon slipper åka hit och hem samma dag. 

Nu är det bara Eliaz kvar, men Hanna och Sara var här igår kväll och tittade och de verkade väldigt förtjusta i kattungarna så han hamnar nog hos dem skulle jag tro :) Japp, det gjorde han :) 

Därmed är hela den här kullen tingad! Kattungarna kommer få toppenhem allihop! Stort tack till deras nya mattar och hussar! 

2016-12-18

Kattungarna har nu börjat leka. De springer på tvären och busar med varandra, rullar bollar och klättrar på det de kan klättra på. Det kan vara mig de klättrar på om jag sitter i hagen. Annars smider de planer på hur de ska kunna ta sig över gallret för när jag kommer in i rummet då börjar de genast springa och vill komma ut och helst då upp till mig och smaka på Frazzes välling. Idag har de fått blötmaten Royal Canin Kitten Instinctive som var blandat med uppblött torrfoder. De slängde sig över maten och körde ner sina små huvuden i skålen till följd att de var helt gulbruna i ansiktet när de var klara. Blondie tvättade dem en del men de såg så smutsiga ut så nu ikväll fick de bli tvättade i handfatet i badrummet. Shamponerade en gång och avsköljda under kranen. Sedan torkades de med fönen. Efteråt var de trötta och behövde lite tröst av mamma Blondie och de låg på rad och diade. Frazze gick omkring och luktade på dem och kände nog inte igen dem riktigt men la sig efter en stund bredvid och tog en slurk mjölk han med.

2016-12-13

Nu har Frazze öppnat sitt sista öga. Det första öppnade han redan när han var 3-4 dagar och idag öppnade han det andra, 10 dagar gammal. Han är en stor kattunge och stark i benen för han har börjat gå redan. Det beror med all säkerhet på att han bor i hagen med sina andra äldre kompisar och har varit tvungen att förflytta sig och slåss om mjölkbaren. 

Blondies ungar fick igår varsitt kardborrhalsband runt halsen i olika färger för att jag ska se vem som är vem. Att lyfta upp och leta fram nagellack på klorna för att se vem som är vem har jag tröttnat på. Nu har vi grön, röd, blå, lila o orange. Det fungerar bra. De fick idag en tallrik med uppblött babycat torrfoder och de mumsade i sig för fullt. Det är hungriga kattungar märker man men det beror på att de är så många som slåss om mjölken. Så skönt att de nu kan äta vanlig mat och avlasta Blondie lite. 

2016-12-11

I förrgår fick kattungarna komma ut i en liten hage. Till en början låg de mest i en hög men nu går de omkring och jag har sett att de har börjat smaka på torrfodret och dricka vatten. De härmar sin mamma som står och äter i deras små skålar. Se och lär! De ska få smaka på uppblött torrfoder blandat med Royal Canin blötmat kitten instingtive inom kort. Jag vill gärna se att de äter torrfodret först innan de får blötmat. 

De har börjat bli så där underbara att man inte kan låta bli dem. När de ser mig komma in i rummet, står de intill gallret och piper att de vill komma upp. Jag kan inte lyfta upp alla på en gång så jag sitter på en liten puff bredvid och lyfter upp dem en i taget i famnen. Det tar sin tid men vad gör det när man har en liten varm kattunge i famnen :) 

2016-12-08

Nu finns det nya bilder på E-kullen som blir 3 veckor idag. Det finns även några små bilder på Frazze i F-kullen. 

2016-12-06

Helgen som varit var lång och jobbig. Vi tillbringade många timmar på djursjukhuset med Una som inte kunde föda sin unge hon hade i sig. Det slutade med kejsarsnitt och det är alltid lika tråkigt. Hon mår dock bra och även bebisen, en fin chinchillahane som tyvärr var för stor för lilla Una att föda. Hon slipper ifrån detta nu då jag bad veterinären att kastrera henne på samma gång. När vi kom hem så var Una så medtagen och det gick inte att få henne att ta till sig ungen så Blondie har även denna att ta hand om nu. Blondie har ju sina fem egna och har nu Unas unge också. Una går med tratt för hon ville inte låta bli att slicka på såret som jag tyckte att de hade varit slarviga med att sy ihop. Det är inte alltid man blir nöjd med alla veterinärer och när man påpekar något så rycker de på axlarna och säger att det ska vara så här. Jag har då aldrig kommit hem med en katt tidigare med ett sår som blöder. Men, men, nu när tratten sitter på så har det torkat ihop och förhoppningsvis ska det läka ihop bra. 

Det är inte alltid roligt att vara uppfödare. Det är inte så lätt och okomplicerat som många tror. Sömnen blir eftersatt och man går omkring som en zombie tidvis. Denna helg var jag vaken i 40 timmar i ett streck med Una. Då kände man sig inte på topp precis. Det är mycket oro, tid och engagemang och framför allt är det kostsamt. Innan man tar en kull bör man se till att man har gott om pengar på kontot för detta kejsarsnitt gick på 15493 kr. Självklart ska Agria täcka en del av det men eftersom det var helg så kan man inte direktreglera utan måste betala allt själv. Den del försäkringsbolaget täcker får man tillbaka inom 2-3 veckor.

På torsdag har jag planerat att vi ska fota Blondies fem ungar som då är 3 veckor gamla, så titta gärna in då på charmtrollen! Kanske det även kommer en liten bild på den nya kattunge då också. 

2016-11-28

Kattungarna är så underbara när de öppnat ögonen. De piper när de märker att jag kommer in och sätter mig bredvid bolådan, de spinner när man stryker dem utmed den lilla magen, de rullar runt och myser. När man hör det där lilla "knattret" från en liten ullboll som njuter av att bli smekt då blir man lycklig ända in i själen :) 

2016-11-25

Lagt in ett nytt foto på min fina underbara tjej Una under honor. 

Kattungarna är nu 8 dagar gamla. De går upp bra i vikt och är väldigt knubbiga :) Nästa steg är att de ska öppna ögonen och det lär de göra vilken dag som helst. Små, små springor ser man redan nu. 

Tillägg senare på kvällen: När jag skulle väga ungarna nu ikväll så hade en av killarna öppnat ögonen! Såååå söt! Jättestora fina ögon! 

2016-11-21

Nu finns det en liten bild på varje enskild kattunge. 

2016-11-20

Kattungarna växer och mår bra. De slåss då och då om vilken tutte de ska ha men efter lite pipande och vevande med tassarna så brukar de bli sams så de alla får plats. Blondie är lika duktig som alltid. Hon ligger hos dem precis hela tiden, förutom när hon går för att äta så klart för det är viktigt tycker Blondie. Mat är det bästa hon vet! 

Intresset för dessa kattungar är otroligt men när de är så här små så går det inte att lova någonting åt någon. Man vill se hur de utvecklas och lära känna dem först innan jag kan para ihop vilken kattunge med vilken köpare. Men som jag sagt till intressenterna så är det de som håller kontakten som får chansen sedan. Det räcker inte att lägga in om intresse en gång. 

2016-11-17

Äntligen har bebbarna kommit!

Fem fina, kraftiga chinchillabebisar föddes inatt. Blondie födde lätt som en plätt som vanligt och jag hann knappt med att ta emot dem så snabb var hon den här gången. De tre första kom under 20 minuter! Sedan en paus på en halvtimme och så var det dags igen. Sammanlagt 90 minuter från den första ungen till den sista tog det bara. Det är två honor och tre hanar och de är alla mycket stora och kraftiga. Alla kom igång med att dia snabbt och de verkar vara friska och fina. Blondie är väldigt stolt över dem och tar hand om dem moderligt precis som tidigare. 

För min del blev det ingen sömn alls förrän på morgonkvisten men jag ska nog ta en liten middagslur sedan med Blondie :) 

2016-11-09

Vi har förberett allt i princip inför den kommande födseln. Bolådan står på plats och den blivande mamman mår bra. Hon äter fortfarande som en häst och man undrar hur det får plats för det är alldeles fullt i magen som det är. Vikten ökar stadigt och hon har nu gått upp mer än hon gjorde sist när hon fick sex ungar. Det behöver inte betyda att det är fler men att de kanske är mer i hull. Vi får se. Huvudsaken är att allt går bra och smidigt vid födseln. Jag blir alltid lite "smånervös" inför varje födsel fast man har varit med om så många. Blondie visar oftast ingenting innan hon ska föda, hon boar inte någonstans utan är lugn och trygg. När det väl sätter igång har jag varje gång hittat henne i sandlådan när vattnet har gått. Då är det snabbt som attan upp i sovrummet och installera oss och den första brukar vara född inom 30 minuter. Den första föds oftast i sängen, men sedan håller hon sig i bolådan och allt går lugnt och fint. 

Igår kom den första snön här hos oss. Det ligger lite vitt på marken så de ser rent och fint ut. Det räcker så tycker jag. När man ser vilka snömassor det är i resten av Sverige får jag rysningar och hoppas att det inte kommer hit.  Så idag tar vi bort taken på rastgårdarna och gör "vinter". Katterna får hålla sig inne på heltid nu tills i vår. Taken tas bort för att det inte ska rasa ner is och förstöra dem i vår när det börjar bli varmt igen.

2016-11-03

Det har varit "för mycket" på sistone. Svärfar som dog, hans begravning häromdagen, dottern som skulle ha hjälp med flytt igen till ny lägenhet i Göteborg. Och så denna hösttrötthet som jag alltid får när det börjar bli mörkt och kallare. Jag skulle kunna tänka mig att gå i ide snart.

Katterna mår bra. Blondies mage växer lavinartat, hon är hungrig precis hela tiden och varvar med att ligga i hallen helt utsträckt på rygg med magen i vädret och att gå till köket för att äta. Hon är så tjock nu att hon inte ens kan tvätta sig i rumpan. Tur hon har betjänter som håller henne ren :) 

En hel hög med tjejer har löpt här hemma och det konstiga är att flera har löpt trots p-piller. Jag börjar tro att den sista asken var felaktig. Nu är en ny hämtad på apoteket. Visst är det konstigt att det alltid är "fel" katter som löper. Inte de man har väntat på i evigheter och är planerade att paras. 

Nu är det mindre än två veckor kvar tills vi har kattungar igen. Det ser vi fram emot! 

2016-10-18

Uppdaterat planer. 

2016-10-14

Idag flyttade sista kattungen Doris. Vi har fått njuta av henne i 2 veckor extra efter att hennes syskon blivit hämtade och dessa veckor har varit underbara. Så nu när Ulrika har varit här och hämtad lilla gullungen så känns det tomt. Vi önskar Doris ett stort lycka till med sin fina matte Ulrika och hoppas att hon snabbt blir vän med de andra tre katterna som Ulrika redan har :) 

2016-10-05

Uppdaterat planer. 

2016-10-01

Idag har både Dolly o Diddi blivit hämtade. Lycka till med mina fina tjejer! 

Doris får vi njuta av ett par veckor till :) 

2016-09-30

Nu är Dean hämtad och på väg hem till Avesta. Lycka till med charmören! 

2016-09-27

Nu har kattungarna fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade utan anmärkning. Fina och friska kattungar. Som jag skrev igår så börjar de flytta i helgen. 

2016-09-26

Imorgon ska D-kullen till veterinären för vaccination, chipp och besiktning och till helgen blir det flytt. 

2016-09-20

Idag har vi haft besök här av Monica som hämtade Ceasar. De har nu ett par timmars bilfärd innan Ceasar ska få hälsa på sin nya kompis, en gul huskatt som är i nästan samma ålder. De kommer ha jätteroligt tillsammans. Lika busiga båda två. Vi önskar Monica ett stort lycka till med Ceasar! 

2016-09-17

Cicci har nu också flyttat. Jag lämnade av henne på tågstationen till hennes söta nya matte och de åkte vidare till Stockholm. Ett stort lycka till med söta Cicci! 

2016-09-14

Fotade D-kullen idag som nu är 11,5 veckor gamla. 

2016-09-11

Nu är Cindy hämtad av Louise och CH och på väg till Uppsala. Vi önskar dem ett stort lycka till med vår rara Cindy! 

Cicci är nu tingad av Jessica och kommer nästa helg att flytta till Stockholm. Ceasar flyttar strax efter det också. Så jag får njuta ett tag till med dessa två raringar. 

2016-09-06

Nu har C-kullen varit hos veterinären och fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade utan anmärkning. Friska och fina allihop. 

2016-09-04

I veckan som kommer ska C-kullen till veterinären för vaccination, besiktning och chipp. En kvar till salu, söta Cicci som har en klassisk typ med lång nos, inga problem med ögon eller bett. Helt felfri tjej. Nya foton finns på dem nu på deras sida. 

Nu ligger det ute bilder och information om mina nya tjejer som jag hämtade hem i mitten av augusti. De kommer ifrån Susanne Jensen, S*Twintorps. Stort tack till Susanne som har anförtrott mig dessa fina tjejer! 

 2016-08-30

D-kullen har varit hos veterinären idag för sin första vaccination och de var friska och fina allihop. 

2016-08-28

Vi har haft besök här idag av Käthy och hennes son Benny från Huddinge så nu är lilla söta Diddi tingad :) 

2016-08-26

Allt är bra med kattungarna. De äter och mår bra. Om två veckor är C-kullen leveransklar och supersöta Cicci finns till salu för den seriösa intressenten. När jag säljer en kattunge så går jag på magkänslan så jag är ledsen ni som fått ett nej. Det är mycket som ska stämma för att jag ska kunna sälja iväg mina bebisar. 

D-kullen ska iväg till veterinären nästa vecka för sin första vaccination. Där finns Diddi som vi inte heller har hittat det rätta hemmet till. 

Den här helgen ska jag ha kattspahelg. Resten av familjen är iväg på jobb och jag ska duscha katter, både vuxna och småttingar. Jag hade gärna velat ta lite nya bilder på kattungarna men det fungerar inte när min man jobbar då det är han som står bakom kameran :) 

Mina nya tjejer som jag hämtade hem mår bra och har väldigt snabbt anpassat sig. 

Jag hann bada fyra vuxna katter och alla sju kattungarna redan idag. Så skönt att ha det gjort. Jag fortsätter badningen i helgen som jag planerat. 

2016-08-17

Idag har vi varit på Arlanda för att hämta hem ett par prinsessor till katteriet :) Mer om detta kommer vid ett senare tillfälle. Kort och gott, det har varit en bra dag! 

2016-08-14

Vi har haft besök från Jönköping idag av Matilda och hennes mamma Anna-Lena. Matilda sökte en ny liten vän som sällskap och hon valde till slut söta Dolly :) 

2016-08-11

Idag har C-kullen varit hos veterinären för sin första vaccination. Veterinären undersökte dem och allt var bra. 

Det går bra för Kazzandra i sin nya familj. Hon verkar trivas :) 

2016-08-08

Vår fina tjej Kazzandra är nu hämtad och på väg med Olivia och Christopher till sitt nya hem i Kristianstad. 

Lycka till! 

2016-08-07

Vi tog bort hagen till Qlarizzas söta bebisar idag, så nu har de lite större yta att springa och busa på :) 

2016-08-05

Nu finns det 6 veckors bilder på D-kullen.  

2016-08-01

Kattungarna och vi har haft trevligt besök här på förmiddagen av Johan, Ulrika och barnen Max och Malou från Avesta. De hade lite svårt att välja bland kattungarna men till slut valde de Dean som de pratat om innan besöket. Så Dean kommer flytta till Avesta sedan och få en kastrerad perserflicka på ca 1,5 år som kompis. 

2016-07-28

Vi har fotat lite idag. 

Bilderna på Qarat finns under hanar och de på Teddy under omplacering. 

2016-07-25

Nu finns det 5,5 veckors bilder på C-kullen och några nya på Kazzandra. 

2016-07-24

Det var länge sedan jag hade kattungar som lyckats rymma ur hagen. När jag kom in till Yazna och ungarna på eftermiddagen så var en kvar i hagen och två var utanför. Jag lyfte in de två rymmarna och tog bort lite grejer som jag trodde de hade klättrat på och lämnade dem en stund. När jag kom in till dem igen en halvtimme senare så sprang de två omkring på golvet och hade kul igen! Hmm...Jaja, hagen är nu borta och nu är det tre ungar som springer omkring och utforskar allt i rummet. De verkar vara väldigt nyfikna på nya saker så snart är de väl uppe i klösträden också. 

Qlarizzas ungar fick idag smaka på lite blötmat men det var bara Doris som tyckte det var gott. 

2016-07-23

Idag har vi haft trevliga besök igen :) Monica från Köping tingade vår fina blå shaded kille Ceasar och efter det kom Ulrika från Nyköping som tingade lilla söta dockan Doris. 

2016-07-22

Nu har Yaznas tre ungar duschat för första gången och fram till leverans kommer vi göra det var och varannan vecka för tränings skull. 

2016-07-19

Vi har haft två trevliga besök här idag. Först kom Helena och hennes dotter Vendela från Stockholm och sedan var det Louise och CH från Uppsala och de tingade söta Cindy :) 

2016-07-17

Nu finns det 3 veckors bilder på Qlarizzas charmtroll. De ska under dagen få flytta ut i hage för de börjar nu intressera sig mer för vad som finns utanför lådan. 

2016-07-13

Allt är bra här med kattungarna. 

Yaznas ungar går i en liten hage sedan en dryg vecka tillbaka. De smakar på torrfoder och dricker vatten. Jag ska snart introducera blötmat till dem. Sandlådan har de redan börjat intressera sig för. Hagen blir större och större vartefter de blir mer rörliga. Nästa vecka börjar de ta emot besök. 

Qlarizzas ungar växer och mår bra. De bor i bolådan än så länge men nästa vecka ska de få flytta ut på golvet i hage. 

2016-07-07

Nu finns det 3 veckors bilder på Yaznas underbara ungar. 

Qlarizzas fina ungar öppnade alla sina ögon på sitt 10e dygn. 

2016-07-05

Allt går bra här med kattungarna. De växer och mår bra. Yaznas ungar ska fotograferas i veckan....

2016-06-30

Nu har jag lagt ut mer information om sista kullen. Kattungen som jag skrivit om nedan mår bra och går nu upp i vikt av mammas goda mjölk plus lite stödmatning från min sida :) 

Det finns nu även en 5 dagars bild på varje enskild kattunge. 

2016-06-28

Hoppet är det sista som lämnar en....Idag har jag matat ungen som inte ville dia en gång i timmen för att se om det gjorde någon skillnad. Pigg har hon varit hela tiden och suger i sig KMR när jag ger henne. NU ikväll har det gett resultat!!! När jag nu skulle mata henne igen vid halv åtta låg hon och diade alldeles själv. Vikten som legat stilla har börjat öka lite smått och jag hoppas nu att det bara kan gå bättre! 

2016-06-27

Qlarizza fick fyra bebisar den här gången. Tre av dem diar och mår bra, medan jag får mata en av ungarna varannan timme dygnet runt eftersom den inte vill dia. Just nu har jag inget hopp om att vi får behålla henne men jag kämpar på ett tag till....Det kanske vänder imorgon *hoppas*

Yaznas bebisar är helt underbara nu när de har öppnat ögonen. Man får kontakt med dem nu och de spinner för fullt när man stryker/killar dem på magen. Det är nu den härliga kattungetiden startar! 

2016-06-26

Igår eftermiddag/kväll kom Qlarizzas bebisar! Mamma och ungar mår bra men jag får gå in och mata en del så jag vet vad jag har att göra ett tag framöver nu. Mer info kommer när jag känner att alla är stabila. 

Yaznas fina ungar är nu 10 dagar gamla och de öppnade alla sina ögon imorse. Jättesöta!

2016-06-19

Nu finns det en 3 dagars bild på Yaznas kattungar.

2016-06-17

Yaznas ungar mår bra och har gått upp mycket i vikt redan så mjölk finns det gott om. Eftersom det verkar gå så bra lägger jag ut mer information om dem redan nu under kattungar. 

Nästa helg väntar vi en kull mellan Qlarizza och Noah. Hon börjar bli bra tjock nu så jag har förhoppning om att det är fler än tre som hon brukar få :) Men huvudsaken är att allt går bra. 

2016-06-16

Nu har äntligen Yaznas och Qarats kattungar tittat ut! Allt har gått bra och mer information kommer om några dagar. 

2016-06-12

Melina och Mattias på Studentbalen! Så fina tillsammans. 

2016-06-11

Sjung om Studentens lyckliga dag....Igår tog vår dotter Melina studenten! Det blev en trevlig dag trots att det var lite kallt. Imorgon ska hon på Studentbalen! Nåja, vad är väl en bal på slottet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!

Vi tog några bilder på Yazna idag i rastgården så honor och Yaznas galleri är uppdaterade. 

2016-06-09

Yaznas mage är spänd nu och man känner att ungarna sparkar. Vikten som knappt rörde sig i början har sista veckorna ökat snabbt. Nu är hon på dag 59 och hon får till kvällen flytta in i vårt sovrum där hon ska "boa" in sig och få lite lugn och ro inför födseln. Hon har tidigare fött mellan dag 62-66 så det borde komma bebisar nästa vecka om allt går bra. 

Qlarizza har gått ungefär 48 dagar men känns något tjockare om magen än Yazna.

2016-06-04

Uppdaterat galleri, honor, kattungar, Beas galleri. 

Vi njuter av sommaren här. Katterna älskar sina rastgårdar där de kan lufta sig och jaga småkryp. De dräktiga honorna mår bra och magarna växer. Det ska verkligen bli roligt att ha små kattungar i huset igen snart!

2016-05-16

Uppdaterat planer.

2016-05-11

Uppdaterat planer. 

2016-04-27

Alla kattungeköpare har hört av sig och sagt hur supernöjda de är med sina mysiga kattungar. Man blir så glad då :) Jag behöll ju Bea och hon har en så mysig personlighet. Kryper upp i famnen på vem som helst, spinner och trampar med tassarna. 

Nu när man inte har kattungar hemma som tar upp all tid så finns det mer tid till annat, som att komma ifatt med att duscha katterna. Det passar bra att göra det för många av dem fäller för tillfället och det är så skönt när allt det lösa lossnar. Så idag fortsätter jag att duscha katter. 

2016-04-22

Det verkar ha gått bra för alla kattungarna som flyttade :) Jag hoppas på fler nyheter om dem vartefter...

Uppdaterat planer. 

2016-04-17

Brandon är nu levererad till Arlanda och ska snart vara på väg till Norge med sin nya matte Sofie. Lycka till med Brandon och jag hoppas att Winnie ska gilla sin blivande pojkvän :)

Senare framåt kvällen blev Alfons hämtad av Sara och är nu på väg till Mölndal. Lycka till med buspojken! 

2016-04-16

Nu är även Bonita hämtad. Hon är nu på väg till Norge med bil. Vi önskar Bente ett stort lycka till med Bonita! 

Tidigt imorgon bitti kör vi till Arlanda med Brandon som ska vidare även han till Norge, men med flyg. 

2016-04-15

Första kattungen att bli hämtad var Blade. Han har ca 3 timmars väg hem nu innan han får träffa sin nya familj. Vi önskar Blade ett stort lycka till! 

På kvällen blev Bibi hämtad av Cathrine och dottern Agnes. Vi önskar dem ett stort lycka till med lilla "dockan". 

Barbie blev lite senare hämtad av Emma och Jimmy. Lycka till med "busfröet".

2016-04-12

Idag har kattungarna varit hos veterinären för sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade. Friska och fina kattungar som vanligt. De kommer flytta nu i helgen, alla utom Bea som stannar kvar hos mig.

2016-04-03

Är det någon som tycker det är lätta att fota kattungar i den här åldern? En limklutt i rumpan på dem hade varit bra...

Nya enskilda bilder på var och en finns under kattungar. 

2016-04-02

Jag har badat alla kattungarna här idag. Tänkte försöka få dem på bild imorgon igen. Får se om de vill vara fotomodeller då :)

2016-03-25

Ikväll har Luna blivit hämtad och är nu på väg till sitt nya hem i Västerås. Vi önskar Emma och Jimmy ett stort lycka till med Luna! 

2016-03-18

Vi har haft trevligt besök här av Emma och Jimmy från Västerås. De har nu tingat underbara Luna som ska flytta hem till dem nästa helg. Även charmiga Barbie föll de för så hon blev också tingad av dem :)

2016-03-16

Alla katter (ej kattungar + mammor) fick idag komma ut i rastgårdarna för första gången i år. Så underbart att se dem sitta och njuta i solen! 

2016-03-15

Kattungarna har idag fått sin första vaccination. De var friska och fina tyckte veterinären :) 

2016-03-14

Uppdaterat kattungar. Blade är tingad. 

2016-03-11

Blade är nu reserverad till Christina R. och Hasse R. i Dalarna. 

2016-03-10

Nu finns det 7 veckors bilder på kattungarna. Välkommen in och titta! 

2016-03-04

Cathrine och hennes fina dotter på 8 år har varit hos oss idag så nu är lilla söta Bibi tingad :) 

2016-03-03

Vi har idag haft trevligt besök här :) så nu är Alfons tingad av Sara. 

2016-03-01

Uppdaterat kattungar. 

2016-02-22

Det går fint med kattungarna. De äter torrfoder och blötmat, går på sandlådan och är helt underbara. Alla är otroligt sociala och fina. Så fort de ser någon så jamar de och vill ha uppmärksamhet. 

Brandon är nu reserverad. 

2016-02-16

Nu finns det 4 veckors bilder på kattungarna. Välkommen in för en titt! 

2016-02-13

Nu är Zimon och Zorro men även deras mamma Alva på väg till Stockholm där de ska bo hos ett underbart par i ett stort hus. De kommer få det jättebra där, det är jag övertygad om. Vi önskar Alva och hennes pojkar ett stort lycka till och hoppas att hon ska få ett lugnt och skönt liv i sitt nya hem. 

2016-02-12

Idag har två av kattungarna flyttat. Zonny är på väg till Trondheim med sin nya matte och husse och Yunior är på väg till Karlstad med sin matte. Vi önskar dem allt gott! 

2016-02-09

Idag har vi varit iväg med Yunior, Zimon, Zonny och Zorro hos veterinären där de fått sin andra vaccination, blivit chippade och besiktade utan anmärkning. Friska och fina kattungar! 

2016-02-07

Nu är stamtavlorna beställda till A- och B-kullen. 

2016-02-06

Nu finns det 2,5 veckors bilder på Blondies och Kazzandras ungar. 

2016-02-02

Kattungarna var tidiga med att öppna upp ögonen och de är supersöta! I helgen är det planerat att vi ska fota dem nu när de börjar bli större. Nästa vecka finns ingen tid till det för på tisdag ska Alvas tre ungar och Qlarizzas unge vaccineras, chippas och besiktas och sedan flyttar de 12-13 februari. Då blir det lite lugnare här hemma ett tag men det är bara lugnet före stormen tills Blondies och Kazzandras sju ungar börjar bli mer rörliga :)

2016-01-28 

Framåt kvällen så låg hemsidan på min domän. Det fattas en hel del bilder men jag fyller på efterhand. 

2016-01-27 

Jag har fortsatt mitt arbete idag och det har gått över förväntan. Sidan kommer om allt går bra att överföras till min domän om några dagar. 

 

2016-01-26 

Min gamla hemsida jag hade slutade att fungera så jag har idag börjat bygga på en ny.