Kattungar

Vi har inga kattungar just nu men vi väntar nya kullar i slutet av oktober 2022. 
 
 

******************************

 
Till Salu Kattungen är till salu. 
Reserverad Intressent finns, men kattungen kan bli till salu igen senare. 
Tingad Kattungen är ej längre till salu, handpenning är lagd av intressent. 
Såld Kattungen är såld, och har ev. flyttat. 

***************************************

Det finns foton och klipp på instagram om man vill titta på tidigare kattungar och nuvarande.
 
***************************************
På grund av hur situationen har varit med Covid 19 så tar vi inte emot besök i samma utsträckning som vi gjort tidigare om åren. Vid besök/hämtning av kattungen är fikastunderna indragna och vi går endast in till just de kattungar som besöket gäller. Max två personer per besök. 
***************************************
Avelskatter säljs enbart till registrerade uppfödare med stamnamn. 
Alla övriga kattungar ska kastreras vid 6-8 månaders ålder och kvitto ska visas upp för mig att det är gjort. 
Om det finns intresse av att börja avla, börja med att gå med i en kattklubb i din närhet och ta sedan ett stamnamn. När du har papper på ditt nya stamnamn kan du börja göra förfrågningar om avelskatter. 
***************************************
Om du har planer på att "fulavla" så vill jag be dig att inte ta kontakt med mig. Jag tycker det räcker nu med alla blandraser som har lite chinchilla i sig som dragplåster för att få dem sålda för dyra pengar. Att köpa en katt utan stamtavla är det dummaste man kan göra och det vanligaste sättet att köpa en sjuk kattunge på.
**************************************

Funderar Ni på att skaffa en ny familjemedlem? Tag då gärna kontakt med mig :)

Läs sidan kattköp innan ni ringer/mailar mig. 

Vad vill jag veta om dig?

Jo, jag vill ha en utförlig beskrivning om dig och din familj, var ni bor, ålder, boende, andra djur, vana av perser sedan tidigare och framför allt berätta vad du kan erbjuda kattungen för liv. Anonyma mail där det bara står ett förnamn och en massa frågor bryr jag mig inte ens om att besvara. Ska du få erbjudandet att få köpa en av mina kattungar måste du ändå öppna upp dig och berätta om dig själv så varför inte börja vår kontakt med en ordentlig beskrivning om dig själv där du berättar vem du är och vad du har tänkt dig med kattköpet.

Jag söker endast seriösa köpare till mina bebisar och jag säljer helst till vanliga familjer som söker en sällskapskatt. 

******************************

Vid besök av kattungar är det bra att ta med 3000 kr så ett tingningsavtal kan skrivas direkt här på plats om allt känns bra för båda parter. Det går naturligtvis även bra med Swish. Denna avgift betalas inte tillbaka om köparen senare ångrar sig av någon anledning. 

******************************

De är uppfödda på kvalitetsfodret Royal Canin (RC). De börjar med RC Mother & Babycat, vänjer sig efterhand  med större bitar som RC Kitten, RC Sensible och RC Persian. Förutom att det alltid står torrfoder och vatten framme, får de uppblött torrfoder på kvällen, oftast uppblandat med lite blötmat.

De är badade minst fyra gånger men oftast mer, och är vana vid pälsvård men köparen måste självklart fortsätta träna kattungen under uppväxten. 

Ett önskemål från min sida är att köparen även i fortsättningen ger foder från Royal Canin för det mår mina katter bäst av genom erfarenhet. Torrfoder från mataffären ska man helt undvika då de oftast har helt fel ph-värde och kan ge sjuka katter i längden. Vill man ge ett annat foder än Royal Canin så är det i djuraffären du hittar de bra fodren. Fråga gärna mig om råd innan du själv mixtrar och förstör magen på katten.

Undvik alla sterilisering/kastreringsfoder och lightfoder till en perser! Det är för lite fett i den maten till en perser om man vill att den ska ha fin päls. Pälsen blir glanslös, tunn och tovig. Så när veterinären tar fram sitt "fina" foder som de rekommenderar efter kastreringen så köp det INTE! Det är inte alla gånger veterinären eller djursjukvårdarna vet vad som passar en viss ras. Lita på oss uppfödare istället som många gånger är experter på just vår egen ras!