Kattköp

Har Ni långt att åka och funderar på hur ni ska hinna hem på samma dag? Då har jag en bra lösning :)

Vi bor endast 250 meter från Stjärnholms slott där man kan hyra ett rum och äta en god frukostbuffé dagen efter. Klicka på bilden för att komma till deras hemsida. 

******************************************

När du köper en katt ifrån oss så är den:

*Minst 12 veckor gammal

*Registrerad i Sverak

*Dubbelvaccinerad

*Veterinärbesiktad

*Id-märkt med chip

*Avmaskad vid behov

*PKD-fri!

******************************************

Vid köpet får du med dig:

*Stamtavla från Sverak

*Informationshäfte

*Veterinärintyg

*Köpekontrakt

*Kattungepaket från Royal Canin

*******************************************

Vi har inget "öppet hus" här. Besök bokas i förväg och endast av seriösa personer. 

*

 Mina katter jag säljer ska INTE användas i någon huskattavel. Avelskatter säljs enbart till registrerade uppfödare. Alla katter som säljs till sällskap ska kastreras mellan 6-8 månaders ålder. När katten är kastrerad vill jag bli meddelad om det och få se en kopia på kastreringskvittot. Detta skrivs in i köpekontraktet att det ska göras. Är du intresserad av en katt till avel ska du kunna uppvisa att du har ett stamnamn. 

*

Jag vill be dig som intressent av mina kattungar att tänka framåt och inte bara leva i nuet och falla för en liten söt kattunge. Kattungen växer upp och jag räknar med att katten kommer få bo kvar resten av sitt liv och inte bara när den är liten och gullig. Kan du inte se att katten har en plats hos dig om 15 år så ta inte kontakt med mig. Likaså om du precis har fått barn och är mammaledig och tycker det är perfekt att ta emot en kattunge. Räcker tiden till när du måste tillbaka till jobb och har en liten som ska skolas in och all vardag ramlar över dig helt plötsligt? Då är det inte bara att maila mig så ska jag lösa ert problem. Tänk till i föreväg!

*

Jag säljer inte mina kattungar till "vem som helst" som anser sig ha råd. De ska komma till ett så tryggt och bra hem som möjligt och jag vill känna att jag kan ha en fortsatt liten kontakt även efter köpet. Känns det inte bra så blir det inget köp.

*

Kattungen ska hämtas under den tidsintervall jag skrivit ut på hemsidan. Det är oftast över en helg, fredag till söndag. Hela kullen flyttar samma helg. Planera in i föreväg för hämtning.

*

Jag säljer inga katter på avbetalning. Kattungen ska vara fullbetald innan den lämnar sin mamma. Inte heller sätter jag ut katter på foder.

*

För att sålla bort oseriösa köpare, erläggs en handpenning när kattungen tingas. Tingningsavgiften räknas sedan av vid köp. Om köparen skulle ångra sig återbetalas den inte. Om köparen undanhållit information eller sina avsikter med katten, och detta uppdagas under perioden från det att tingningsavgiften erlagts t.o.m. tidpunkt för kattens avhämtning, har säljaren rätt att ogiltigförklara köpet. Vid ogiltigförklarande av köp betalar säljaren tillbaka tingningsavgiften till köparen.

*

Ma'Chillas kattungar säljs endast som innekatter. Även om du bor på landet i ett lugnt område ska katten vara inomhus. Vi bor väldigt lugnt själva men det finns mycket huskatter som springer omkring och perser kan INTE hävda sig emot dom. Perser är en lugn ras som trivs inomhus. Så respektera det! Eventuell utevistelse ska ske under säkra former såsom rastgård med tak, innätad balkong eller promenad i sele. Ett kompostgaller duger inte och det klättrar de snabbt över och sedan är katten borta. 

*

Katten ska inte vara ensam hela dagarna. Är man borta mycket pga. arbete är det mycket viktigt att katten har sällskap av en kattkompis.

*

Katten ska hållas minst veterinärvårdsförsäkrad.

*

Den personliga kontakten och besök för att titta på katterna är en viktig del i kattköpet och den kontakt vi har via mail eller telefonsamtal ska bygga upp ett ömsesidigt förtroende som är viktigt för båda parter. En köpare kan räkna med råd och hjälp från mig och förhoppningsvis kan vi utveckla en ömsesidig trivsam kontakt. Förtroendet mellan köpare och säljare är oerhört viktigt. S*Ma'Chillas har kattens bästa som fokus från första stund därför krävs kastrering av katten vid 6-8 månaders ålder, ska katten användas i avel gäller andra regler. Vi pratar igenom allt när ett köp är aktuellt.

*

Jag är noga med att de som vill köpa katt ifrån oss är villiga att lägga ner tid på att sköta sin katts päls. En ovårdad och tovig perser är ingen vacker syn och det är också ett stort lidande för katten!

*

En katt kan bli 15-20 år. Kommer du tycka det är lika roligt när katten inte längre är kattunge? Man omplacerar inte katter hur som helst. Det är levande varelser med känslor precis som du och jag. Tänk till både en och två gånger innan ni skaffar er en ny familjemedlem! Till mina kattungar söker jag livslånga hem och jag är mycket noga med vem som får köpa mina små bebisar.

*

Köparen får självklart support av mig så länge de vill.

*

Lycka till!